Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanı'ın başında olduğu AKP iktidarı için "devlet işlerini 'paralel kadrolar'la yürütmeyi seviyor" dedi.

Bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başında olduğu AKP'nin devlet içindeki uygulamaları hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Taşgetiren, şu ifadeleri kullandı:

" AK Parti, devlet işlerini “paralel kadrolar”la yürütmeyi seviyor. Seviyor mu demeli, yoksa kendi kadroları yeterli olmadığı, mevcut devlet kadrolarına da güvenemediği için kendini mecbur mu hissediyor, tartışılabilir. Ama “paralel kadrolar”la iş yaptığı da bunun kendisine ve ülkeye epeyce bedel ödettiği de bir vakıa. FETÖ olayı böyle oluştu. MGK’da adıyla sanıyla “PDY – Paralel Devlet Yapılanması” dendi ona. Sonrasında yüzbinlerce kişiyi hedef alan bir mücadele başlatıldı. Başlangıçta Yargı’da, Emniyet’te, belki Silahlı Kuvvetler’de öyle bir yapılanma ile “işbirliği” yapılmasaydı sonrasında da böylesine bir kitlesel tırpanlama ameliyesine ihtiyaç kalmasaydı.

Şimdilerde SADAT, askeri alanda ve dış operasyonlarda o ihtimal üzerinden tartışılıyor. Halen Yargı’da, Emniyet’te, Eğitim’de, TSK’da farklı PDY’ler var mı? Ortaya çıkan kimi ifşaatlara baktığımızda TÜGVA’yı ilerleyen zamanlarda bu niteliği ile konuşacağız.

Bilmiyorum, normalde cemaat, sivil toplum kuruluşu halinde oluşmuş bu yapılar, hangi saikle paralel yapı haline dönüşüyor? Devlet gücünü kullanmanın cazibesiyle mi? Belki iktidar gibi o stk’ların da bir özeleştiriden geçmesine ihtiyaç var. Çünkü bir merhalede ortada bırakılmak ve binlerce insanın suç örgütü mensubiyetiyle damgalanması gibi bir risk de bulunuyor."

Ahmet Taşgetiren'in yazısında AKP için "devlet işlerini 'paralel kadrolar'la yürütmeyi seviyor" ifadelerini kullanması AKP'nin Fethullah Gülen yapılanmasını devlet kadrolarına ataması sonrasında 15 Temmuz gibi büyük bir olayın tekrar yaşanabileceğine dair yorumları da beraberinde getirdi.