DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugünkü basın toplantısında parti olarak önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi logosuyla girme kararı aldıklarını söyledi. Babacan, altılı masaya bağlı kaldıklarını da ifade etti.

DEVA Partisi lideri Babacan’ın açıklaması sonrasında CHP’de iki dönem milletvekilliği yapan Haluk Pekşen, sosyal medya platformu Twitter hesabından “Bugünü unutmayın! Ali Babacan AKP’nin ipini çekmiş, AKP’yi siyasal tarihe yollamıştır!” ifadelerini kullandı.

Paylaşımı sonrası TELE1’e konuşan Haluk Pekşen, Babacan’ın kararını değerlendirdi. Pekşen, “Ali Babacan altılı masada kalacağını ama seçimlere tek başına gireceğini söyledi. Bu durumda parlamentoya girebilmesi için yüzde 7’yi alabilmesi lazım. Kendi siyasi güç odağını oluşturmalı. Bu nasıl olabilir? CHP’den veya diğer partilerden kimse oraya gitmeyeceğine göre en potansiyel seçmen kitlesi AKP’den gidecektir. Böylece AKP’li belediye başkanları, seçmenler ve milletvekilleri için bir kulvardır bu. Ben bunu bu şekilde okuyorum.” değerlendirmesinde bulundu.