Karar gazetesi yazarı Akif Beki,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile Selahattin Demirtaş hakkında sözleri üzerinden önemli bir yazı kaleme aldı.

Yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "Edirne’deki, en büyük hesabı İmralı’dakine verecek. Zannediliyor ki her yer şu anda toz pembe, onların da kendi içinde ayrı bir hesaplaşmaları var, bu hesaplaşmayı da yapacaklar" şeklindeki açıklamalarını köşesine taşıyan Beki, "Erdoğan, AK Parti grubuna seçimde  HDP’yi merak etmemelerini, ortalığın karışacağını, Kandil’e ve Öcalan’a boyun eğmeyip karşı gelenlerin bir iç operasyonla tasfiye edileceklerini mi haber vermiş oluyor?" ifadelerini kullandı.

İşte Akif Beki'nin yazısı şu şekilde:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün şöyle hassas bir bilgi paylaştı:
'Edirne’deki, en büyük hesabı İmralı’dakine verecek. Zannediliyor ki her yer şu anda toz pembe, onların da kendi içinde ayrı bir hesaplaşmaları var, bu hesaplaşmayı da yapacaklar.'
Belli ki bu, terörle mücadele kapsamında istihbari bir bilgi.
Ama Cumhurbaşkanı gizli tutmadı, bilmemizi istedi.
Ne anlamalı, nasıl anlamlandırmalıyız peki?
İkisi de hapisteyken İmralı'daki Öcalan, Edirne'deki Demirtaş'a nasıl ulaşıp da hesap soracak? Devlet neden müsaade ve teşvik edecek?
Ve Demirtaş, neyin hesabını Öcalan’a verecek? 2019 seçimlerinde laf dinlememesinin mi?
"İmralı'dan mektup getirilmiş, Öcalan'ın <> talimatı HDP'ye iletilmişti." Fakat buna uyulmamış, Öcalan'a kulak asmayanlar da iktidarca fena paylanmıştı.
Erdoğan, AK Parti grubuna seçimde HDP’yi merak etmemelerini, ortalığın karışacağını, Kandil’e ve Öcalan’a boyun eğmeyip karşı gelenlerin bir iç operasyonla tasfiye edileceklerini mi haber vermiş oluyor?
Demirtaş, yasal partileşme yoluyla siyasi mücadeleyi yani HDP çizgisini temsil ediyor. Öcalan’sa terör yöntemini bırakmayan silahlı örgüt kanadını.
Hesaplaşmada HDP mi, Kandil mi galip gelirse terörle mücadele adına sevinelim bu durumda?
Yerli ve millilik hangisini tasfiyeyi, milli güvenlik hangisini güçlendirmeyi gerektiriyor?
Yoksa milli güvenlik değil de seçim hesabı ve parti çıkarları açısından mı bakmalıyız?"

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Edirne’deki, en büyük hesabı İmralı’dakine verecek. Zannediliyor ki her yer şu anda toz pembe, onların da kendi içinde ayrı bir hesaplaşmaları var, bu hesaplaşmayı da yapacaklar" açıklamaları kamuoyunda "Terörist başı neden hesap soracak?" gibi tepkileri neden oldu.

Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı açıklamaları terörist başı Abdullah Öcalan'ı meşrulaştırdığına dair sert tepkilerin de oluşmasına da neden oldu.