Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Erdoğan'ın davet ile ilgili Oda Tv'ye açıklamalarda bulundu.

Gelecek Partisi kurulduktan sonra ilk kez bir resmi davete çağırılması “Erdoğan ittifakı genişletmek mi istiyor” yorumlarına neden oldu.

Davutoğlu’nun davete katılamayacağı, açılışta Gelecek Partisi Genel başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın yer alacağı açıklandı. 

"İKİ YILDAN SONRA BU İLK"

Selçuk Özdağ, “ AK Parti bayramlaşmalara bile davet etmiyordu. İki yıldan sonra bu ilk” dedi.

Ahmet Davutoğlu’nun açılışa neden katılmayacağı sorusuna da yanıt veren Özdağ, “Bu konu Başkanlık Kurulunda kararlaştırıldı. Sayın genel başkan da benim katılmamı uygun gördü. Zaten kendisi daha önce ufak bir asansör kazası geçirmişti. O yüzden bu tür davetlerde yer alması sağlığı açısından şimdilik uygun görülmüyor” dedi. 

"DAVUTOĞLU KATILMALI"

Gelecek Partisi’nin açılışa Selçuk Özdağ’ın katılacağını bildirmesinden sonra Turizm Bakanlığı’nın önce kabul ettiğini ardından da “Davetiye kişiye özel o yüzden Sayın Ahmet Davutoğlu’nun katılması gerekiyor” şeklinde yanıt verildiği öğrenildi.

Bu duruma da açıklık getiren Selçuk Özdağ, “Turizm Bakanlığı daha sonra arayarak davete benim katılabileceğimi bildirdi. Ben de partimi temsilen AKM açılışına katılacağım” dedi.

"BİZE DE İLGİNÇ GELDİ"

Bu daveti nasıl yorumladınız” sorusuna da “Başkanlık Kurulu’nda gündeme geldi bu davet. Bize de ilginç geldi” diye konuştu.

Bundan sonrası için  Cumhur İttifakı ile bir temas olur mu?” sorusuna da yanıt veren Özdağ, “Biz parlamenter sistemi savunuyoruz. Hangi parti bu sistemi tartışacak ve bunun üzerine konuşacaksa oturur değerlendiririz” ifadelerini kullandı.