Muhalefetin “Şehir hastaneleri zarar ediyor” çıkışlarını doğrulayan Erdoğan "Şehir hastanelerimize bakın. Zarar ettiğini söylüyorlar. Halkımıza hizmet etmek için zarar ediyorsak varsın zarar edelim" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Topkapı kampüsünde düzenlenen Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu sosyal güvenlik merkezleri toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada bir konuşma yaptı.

Erdoğan’ın hedefinde her zaman olduğu gibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Emeklilikte yaşa takılanlara da değinen Erdoğan, Şehir Hastaneleri’ne ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı.

EYT İÇİN KONUŞTU: SEÇİM KAYBETSEM BİLE YOKUM

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Tutturmuşlar EYT. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman olsun. İskandinav ülkelerinin hepsi erken emeklilik sistemiyle battı. Herkes vaktinde emekli olmalı.

Hem erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş arayacak, bu da işsizliğe öncü olacak. Bu hesap kötü, şer, zararlı bir hesaptır. Biz bunu politik hesaplarla yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum beni bu yola asla teşvik etmeyin.

Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uygulamaya çalışıyor bizdeki bazı köhne kişiler sistemi çökertmek için koşuyor.”

“HALKIMIZA HİZMET ETMEK İÇİN ZARAR EDİYORSAK VARSIN ZARAR EDELİM”

Erdoğan'ın, “Şehir hastaneleri hayalim olan projeler dizisiydi” dediği hastanelerle ilgili de acı bir itirafta bulundu. Muhalefetin “Şehir hastaneleri zarar ediyor” çıkışlarını doğrulayan Erdoğan şunları kaydetti:

“Şehir hastanelerimize bakın. Zarar ettiğini söylüyorlar. Halkımıza hizmet etmek için zarar ediyorsak varsın zarar edelim.”

EN TEMEL İHTİYAÇLARDAN DAHİ ALINAN VERGİLERLE YAPILDI

Erdoğan’ın rahatlıkla “zarar ediyorsak varsın zarar edelim” dediği para, vatandaşlardan toplanan vergilerle sağlandı.

Türkiye’de işsizliğin ve geçim sıkıntısının arttığı bir dönemde, en temel ihtiyaçlardan bile vergi alınırken, yüz milyonlarca liralık projelerin zarar etmesini “varsın zarar edelim” diye açıklamak, projelere başlamadan hesap kitap yapılmadığının itirafı gibi.