Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Gara operasyonundaki başarısızlığının sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu yönündeki eleştirilerine cevap veren Erdoğan, "13 silahsız masum insanın başına gelen olayda bile bizi suçluyorlar. Polisimizi, askerimizi, sivilimizi kaçıran kim? 5-6 yıl dağ demedik taş demedik, güvenlik güçlerimizle aradık, taradık. CHP o katliamı bile benim üzerime yıkmak istiyor." dedi. 

CHP HEYULA HALİNE DÖNÜŞMÜŞ AMORF BİR YAPIDIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında CHP'ye sert sözlerle yüklenirken, "CHP'nin içinde demokrasi yoktur, çünkü demokrasinin d'sinden bile nasibini almamış süzme faşist bir partidir" derken, "CHP heyula haline dönüşmüş amorf bir yapıdır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Cumhur İttifakı'na karşı CHP'nin lokomotifliğinde kurulan yapının tel tel dökülmesi, oturduğu zeminin çürüklüğünden kaynaklanıyor. Bu zoraki ittifakının içinde fikir birliğine rastlayamazsınız, Türkiye'nin maruz kaldığı uluslararası saldırılar karşısında devletinin yanında yer alma erdemine rastlayamazsınız. 

CHP'NİN İÇİNDE ADALET YOKTUR: CHP sadece lafını ettiği, istismarını yaptığı demokrasinin D'sinden bile nasibini almamış, süzme faşist bir partidir. CHP, bir yanına terör örgütünün güdümündeki partiyi, diğer yanına yerli ve milli hassasiyetlerini koruduğunu umut ettiğimiz bir başka yapıyı alarak, ortaya da kimi bulursa doldurarak, kendince bir siyaset terazisi kurdu. Bu zoraki ittifakın içinde, ülkenin bütünlüğü konusunda fikir birliğine rastlayamazsınız. CHP'nin içinde adalet yoktur, darbecilerin hukukundan başka hukuk tanımaz. CHP'nin içinde sürekli istismarını yaptığı değerlerin hiçbiri yoktur. Çünkü CHP kendi içindeki taciz, tecavüz, hırsızlık, arsızlık vukuatlarıyla bile yüzleşemeyecek kadar kibir bataklığına saplanmıştır. CHP hakiki bir siyasi parti olmaktan çıkıp heyula haline dönüşmüş amorf bir yapıdır.

GARA KATLİAMINI ÜZERİNE YIKMA İSTİYORLAR: Ülkemizde kendi devletine düşman, kendi milletine hasım kirli bir zihniyet vardır. Siyasetteki temsilciliğini de CHP ve ortağı HDP yapıyor. 13 silahsız masum insanın başına gelen olayda bile bizi suçluyorlar. Polisimizi, askerimizi, sivilimizi kaçıran kim? 5-6 yıl dağ demedik taş demedik, güvenlik güçlerimizle aradık, taradık. CHP o katliamı bile benim üzerime yıkmak istiyor. Ne yaparsanız yapın bilesiniz ki Cumhur İttifakı, AK Parti iktidarı bu teröristleri inlerinde bitire bitire yoluna devam edecektir. Sizin kol gerdiğiniz teröristleri inlerinde bitireceğiz. Teröristlerin sayısı 10 binlerden 100'lere düştü. 

GARA BİR TURNUSOL OLDU: Ülkemizde kendi devletine düşman, kendi milletine hasım, kendi vatanını bulduğu her fırsatta sırtından hançerleyen kirli bir zihniyet vardır. Bu kirli zihniyetin siyasetteki temsilciliğini de CHP ve giderek iç içe geçtiği terör örgütünün güdümündeki parti yapıyor. Bu ülkede kimse terörü savunamaz. Terörle mücadele için ne yaptınız da engel olduk' diyorlar. İşte beraber teröristlerle yürüdünüz, daha ne yapacaktın? Katliam, kimin nerede durduğunu göstermesi açısından bir turnusol oldu.

HAK ETTİKLERİ DERSİ VERECEĞİZ: Bir asır önce İzmir'de başlayan işgalin bir benzerini, 40 yıldır doğu ve güneydoğu sınırlarımızda tekrarlamak için çalışanları nasıl hüsrana uğrattıysak, onların fiili ve siyasi iş birlikçilerine de hak ettikleri dersi vereceğiz. Ülkemizin terörle mücadele konusundaki kararlılığı sadece içimizdeki terör sevdalılarını değil, dışarıda da epeyce bir kesimi rahatsız ediyor. Ülkemizin yürüttüğü terörle mücadele harekatları Türkiye'nin hem hakkı, hem de insani görevidir. Terörle mücadele harekatlarımız meşrudur, kimseden icazet almayız. Tüm sınırlarımızı yeteri kadar güvenli hale getirene kadar durmayacağız. 

KONTROLSÜZ NORMALLEŞMEYE GİDERSEK...: Salgına rağmen Türkiye büyümesini sürdüren az sayıdaki devlet arasında yerini aldı. Salgının yol açtığı faaliyetlerine devam edemeyen sektörlerin sorunlarını biliyoruz, o sektörlere çeşitli desteklerde bulunduk. Kontrolsüz bir normalleşmeye yönelirsek, bir süre sonra yeniden artan vaka ve vefat oranları sebebiyle, çok daha sert tedbirleri hayata geçirmemiz kaçınılmaz olacaktır. Vatandaşlarımızdan, salgının kendi illerindeki seyir durumunu yakından takip etmek ve kurallara harfiyen uymak suretiyle, bir an önce normalleşme kriterlerine ulaşılmasını sağlamalarını bekliyorum. Bu mücadele ancak 84 milyon hep birlikte aynı kararlılıkla hareket edersek başarıyla neticelenebilir. 

TARIM KREDİ KOOPERATİFİ SAYISINI 500'E ÇIKARACAĞIZ: Mart ayı, inşallah, aşılama konusunda da çok büyük mesafelerin kat edileceği bir dönem olacaktır. Aşı temini için tüm kanalları zorluyoruz. 2021 yılını yeni bir atılım dönemi haline dönüştürmemiz şart. Bu yıla dair öncü göstergeler, umut verici gelişmelere işaret ediyor. Dünyanın pek çok yerinde paniğe yol açan gıda üretimi, tedariki ve dağıtımı konusunda da hiçbir sıkıntımız bulunmuyor. Tarım Kredi Kooperatifi sayısını 500'e çıkarma talimatı verdim, sayı daha da artacak.

VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA ÇALIŞTIK: Kılıçdaroğlu'nun sorduğu dövizlerin önemli bölümü burada kullanılmıştır. Kuru ve faizi çok yükseklere taşıyarak toplumsal kargaşa içinde olanların oyunlarını bozduk. Salgının yol açtığı sıkıntıları azaltmak için herkese yönelik çok ciddi destek paketlerini hayata geçirdik. 311 milyar lirayı bulan bir kaynak kullanarak vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık.

BERAT BEY'İN GAYRETLERİNE ŞAHİDİZ: CHP'nin itibar suikastlarıyla saldırdığı Berat Bey'in gösterdiği gayretlerin şahidiyiz. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını biliyoruz. Esnaflarımıza yönelik ciro desteğinden kira yardımına kadar pek çok ilave destekte bulunduk. Tek bir vatandaşımızın kendisini sahipsiz hissetmemesi için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Üretimi, istihdamı, ticareti yeniden canlandırmanın normalleşmeden geçtiğini unutmuyoruz.