Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki Grup Toplantısı’nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'de FETÖ'nün büyümesinde, serpilmesinde herkesin payı olabilir” ifadelerini kullanırken FETÖ’nün terör örgütü ilan edilip ona savaş açanların AKP ve kendisi olduğunu belirtti. Erdoğan, FETÖ’nün anlaşamadığı tek liderin ise Milli Görüş'ün merhum lideri Necmettin Erbakan olduğunu ifade etti. 

FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmaları ile ilgili de konuşan Erdoğan, “YAŞ’larda bize tek bir FETÖ’cünün dosyası gelmedi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasında öne çıkanlar şöyle:

-Türkiye'de FETÖ'nün büyümesinde, serpilmesinde herkesin payı olabilir. Ama FETÖ'yü terör örgütü ilan edip ona savaş açan şahsım ve AK Parti'dir.

-FETÖ'nün bu ülkede anlaşamadığı, görüşemediği tek lider vardır. Merhum Necmettin Erbakan.-Başbakanlığım boyunca YAŞ'larda önüme tek bir FETÖ'cünün dosyası gelmedi. Gelen dosyalar hep mütedeyyin insanlarla ilgiliydi.

-15 Temmuz gecesi FETÖ herkesin peşine düştü, bir tek Kılıçdaroğlu FETÖ'nün korumasına alındı.

-15 Temmuz gecesi FETÖ herkesin peşine düştü, bir tek Kılıçdaroğlu FETÖ'nün korumasına alındı. Sayın Kılıçdaroğlu biz tankların karşısındaydık, biz havalimanındaydık. Sen kahveni yudumladın.

-Demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet söylemlerini, FETÖ ile mücadeleyi sulandırmak, FETÖ tehdidini hafifletmek için kullananlar, bu millet için en az FETÖ zihniyeti kadar tehlikelidir.

-FETÖ'nün şemasını hâlâ tam olarak çıkarmış olduğumuzu düşünmüyorum. Böylesine karmaşık bir yapı kendi kendine doğmadı.

-15 Temmuz olmasaydı FETÖ'nün tasfiyesini zaten hızlandırmış olacaktık.

Ayrıntılar geliyor...