Yerel seçimler sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Partili İBB meclis üyeleri ile toplantı yapması dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Kısıklı’da bulunan konutundan çıkarak, saat 14.30 sıralarında Sütlüce’deki AKP İl Başkanlığı’na geldi. Erdoğan’ı burada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Binali Yıldırım, Mehmet Özhaseki, AK Parti  İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile ilçe belediye başkanları karşıladı.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK  Partili İstanbul Büyükşehir Belediye meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları hazır bulundu.

Erdoğan'ın İBB meclisinde üye çoğunluğu konusunda yaptığı açıklamadan günler sonra böyle bir toplantının yapılması dikkatlerden kaçmadı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada  "Alınacak kararlar, gayri menkul, bütçe meclisten geçecek. ‘Ben başkanım istediğim gibi komisyon kurarım’ diyebilir misin öyle bir şey yok? Bir belediye başkanının kendi meclisinde sırtını dayayacağı bir çoğunluğu yoksa komisyonları istediği gibi oluşturamaz, bütçeyi çıkaramaz.” ifadelerini kullanmıştı ve o konuşma ilerde olacakların habercisi.

 

Kaynak:Milli Gazete