Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Yasin Aktay, 2017'deki şarkısı nedeniyle hedef gösterilen sanatçı Sezen Aksu’ya destek çıktı. Erdoğan’ın, isim vermeden “Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” dediği şarkıcının bu kadar tepkiyi hak etmediğinin konuşulduğunu söyleyen Aktay, "Tamamı muhafazakâr, İslâmî kesimden insanlardan oluşan bu gruplarda Sezen Aksu'nun bu sözleri hakaret maksadıyla söylememiş olduğuna ve, elbette lafız yanlış olsa da, bu kadar tepkiyi hak etmediğine dair çok güçlü bir kanaat var" değerlendirmesinde bulundu.

Yasin Aktay, Yeni Şafak’ta yayımlanan köşe yazısında tepki ve tartışmaların ilginç bir hal aldığını belirterek şunları yazdı:

"BU KADAR TEPKİYİ HAK ETMEDİĞİNE DAİR ÇOK GÜÇLÜ BİR KANAAT VAR"

“Geçtiğimiz günlerde Sezen Aksu'nun Hz. Âdem ve Havva'ya hakaret olarak algılanan "Harika Bir Şey Yaşamak" isimli şarkısıyla ilgili tepkiler ve tartışmalar, doğrusu ilginç bir hal aldı. Gözlemleyebildiğim ilginçlik aslında sosyal medyadaki tepkilerle özellikle takip edebildiğim çok sayıda WhatsApp grubundaki değerlendirmeler arasındaki bariz fark. Tamamı muhafazakâr, İslâmî kesimden insanlardan oluşan bu gruplarda Sezen Aksu'nun bu sözleri hakaret maksadıyla söylememiş olduğuna ve, elbette lafız yanlış olsa da, bu kadar tepkiyi hak etmediğine dair çok güçlü bir kanaat var.

Hz. Âdem'in peygamberlik öncesi haliyle işlediği günah tarih boyunca her zaman birçok edebiyatın, şiirin imgesel kaynağı veya tasavvufi, felsefi değerlendirmelerin konusu olmuştur. Bu konuda edebi veya sanatsal muhayyilenin kendi gramatik yapısı olduğu muhakkak. Elbette hiçbir şey açıkça bir peygamberi veya İslâm'ın veya herhangi bir dinin kutsalına hakareti haklılaştıramayacağı kaydıyla...

"AKSU'NUN 'IŞIK DOĞUDAN YÜKSELİR' ALBÜMÜNÜ HAYIRLA ANIYORLAR"

Bu kanaati paylaşanların büyük çoğunluğunun Sezen Aksu'nun geçmişte aynı zamanda 'Işık Doğudan Yükselir' albümündeki Yunus Emre, Mevlânâ ve Âşık Daimi'nin sözlerine yaptığı muhteşem bestelerini hayırla anıyor olmasını da zikretmek gerekiyor. Doğrusu doksanlı yılların karanlık ortamında Türkiye'nin zedelenen manevi iklimine bu albümün tatlı bir esinti gibi geldiğini unutmak mümkün değil.”

Erdoğan'dan geri adım geldi! Sezen Aksu, AK Parti'yi karıştırdı

Fikret Bila, Halk Tv'de kaleme aldığı yazısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın, hadsiz şarkısı nedeniyle önce Sezen Aksu'yu hedef almasını ardından da “sözlerimin hedefi Sezen Aksu değildi” diyerek, sanatçıyı övmesini ele aldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın çıkışının AK Parti içerisinde kargaşaya neden olduğunu söyleyen Fikret Bila, "Geri adım atan Sezen Aksu değil Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvenerek Sezen Aksu’nun kapısına dayananlar, suç duyurusunda bulunanlar ne olacak?" değerlendirmesinde bulundu.

İşte, Fikret Bila'nın yazısının dikkat çeken o kısmı:

"Gerçeğin huyu

Sineğin kanadından oy çıkarmaya çalışan iktidar, bu çabaları nedeniyle garip durumlara düşüyor.

Oy kaybını durdurmak için yapay gündem yaratıp propaganda gücüyle tabanını korumak için sürekli dini konularda tartışma yaratıyor, kendini çok başarılı muhalefeti çok beceriksiz ve başarısız gösteriyor.

Ancak istediği sonucu alamıyor.

Gerçek ortaya çıkıyor.

İktidar da ya geri adım atıyor, ya da konuyu değiştirmeye çalışıyor.

Örneğin, Sezen Aksu olayı, Ekrem İmamoğlu’na yapılan operasyon, İstanbul Havaalanı’ndaki içler acısı görüntüler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Çamlıca camiinde yaptığı konuşmada, “Hazreti Adem’e uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” diyerek tansiyonu zirveye çıkardı. Muhafazakâr tabanı bir arada tutmak için bir fırsat olarak görülen Sezen Aksu’nun Adem ile Havva’ya hakaret ettiği tezini öne sürülenlere destek verdi.

Ancak Sezen Aksu’ya yöneltilen yapay suçlama ve dil kopartmak gibi çok ağır bir söylem kamuoyunda karşılık bulmadı. Kamuoyu sanatçıdan yana tutum aldı.

Sanatçıya gösterilen orantısız tepki AK Parti aleyhine oldu.

Sezen Aksu da geri adım atmadı.

Kendini ezdirmedi.

Konu gündemde kaldıkça AK Parti kaybetmeye devam etti.

Ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “sözlerimin hedefi Sezen Aksu değildi” diyerek, sanatçıyı överek konuyu kapattı.

Geri adım atan Sezen Aksu değil Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.

Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvenerek Sezen Aksu’nun kapısına dayananlar, suç duyurusunda bulunanlar ne olacak?

Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gözüne girmek için televizyon kanallarını arayarak “Sezen Aksu’nun şarkılarını çalmayın sonra sorunla karşılaşırsınız” diyen RTÜK yetkilileri ne olacak?"