Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Rusya ile İdlib'de ateşkes konusunda anlaştıklarını hatırlatarak "Temennimiz odur ki bu sürer. Böylece Müslüman'ın Müslüman ile böyle bir savaşı yapması da bitmiş olur" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını İstanbul'da Çamlıca Camisi'nde kıldı. Erdoğan, namazın ardından Çamlıca Camii içinde cemaate seslendi. Konuşmasının başında şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere şifa dileyen Erdoğan, cuma namazının da kabul olması temennisinde bulundu.

"DÜN EN SONUNDA MASAYA OTURDUK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte bir taraftan Barış Pınarı Harekatı sürerken, bir taraftan İdlib'de, diğer taraftan Libya'da kahraman ordunun, askerlerin büyük mücadele verdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Şehitler verdik. Dün en sonunda masaya oturduk ve dün gece yarısı itibarıyla ateşkes ilanında anlaştık. Temennimiz odur ki bu sürer. Böylece Müslüman'ın Müslüman ile böyle bir savaşı yapması da bitmiş olur. Hepsinden öte tabii bu süreç içerisinde duaların kabulüyle bir neticeye vardık. Ayın 15'inden itibaren de bu işin inşallah detayları bu arada konuşulacak."