Yandaş isimlerin başında gelen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 'Toprağa iz bırakan kadınlar' programında yaşananları kaleme aldı. Selvi, 81 ilden 120 çiftçi kadının katıldığı programda çiftçilerle Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan'la aralarında geçen sohbeti de paylaştı: 

"(...) Tiyatrocu çiftçimiz Ümmiye Koçak ve arkadaşları sergileyecekleri tiyatroya uygun folklorik giysiler içindeydi.  Ümmiye Koçak, Erdoğan’a, 'Ben Kara Fatma’yım, hem çiftçilik yapıyoruz hem de sanat yapıyoruz' dedi. Cumhurbaşkanı diğer kadınlara dönüp, 'Kara Fatma' diye karşılık verince hep bir ağızdan, 'Bizde Kara Fatmalar çok Cumhurbaşkanım' diye karşılık verdiler.

'SİZE ÇİLE, ONLAR İSE KAHVEHANEDE ZAR ATIYORLAR'

Tam o sırada CNN Türk’ün başarılı ismi Fulya Öztürk, 'Sayın Cumhurbaşkanım, hepsinin hikâyesi faklı. İlham veren hikâyeleri  var. Ne demek istersiniz?' diyerek mikrofonu uzattı. Erdoğan bir konuştu pir konuştu ama erkeklere taş attı. 'Burada erkeklere bir mesajım var. Ey erkek çiftçiler nerede? Kadınlar yapıyor. Bunlar kahvehanede zar atıyorlar. Size çile... Onlar ise kahvehanede zar atıyorlar' dedi.

'BAK TOZ KONDURMUYOR'

Bazı kadınlar kocalarını korumak istedi. Erdoğan, 'Bak toz kondurmuyor' diye karşılık verdi. Belli ki onlar hayırlı kocalar. O arada, 'Hayat müşterek' diyen kadınlar oldu. Cumhurbaşkanı, 'Hayat müşterek de, kadın da erkek de tarlada olursa hayat müşterek' diye tamamladı. (...)"