Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İş Birliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimî Komitesi 37. Bakanlar Toplantısı'na videomesaj ile katıldı.  Erdoğan mesajında, "Arz talep dengesizliği emtia fiyatlarını artırdı. Geleceğimizi tehdit eden yoksulluk, iklim sorunu, terör karşısında kalıcı çözümler oluşturmalıyız." dedi.

Erdoğan, katılımcıları, İstanbul'da yeniden misafir etmekten büyük bahtiyarlık duyduğunu dile getirerek, toplantının ülkeler ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diledi.

Geçen hafta göreve başlayan İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha'yı tebrik ederek başarılar dileyen Erdoğan, "Genel sekreter olarak ilk resmi ziyaretini İSEDAK vesilesiyle Türkiye'ye yapmasından ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Kendisine her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

İslam ülkeleri birçok zorluklarla mücadele ediyor. Teşkilat içi ticareti daha yüksek seviyelere taşıyacağız. Sorunlara kalıcı çözüm üretmemiz gerekiyor.

İnsanlık olarak salgının etkilerini hayatımızda çok derinden hissettik. Arz talep dengesizliği emtia fiyatlarını artırdı. Geleceğimizi tehdit eden yoksulluk, iklim sorunu, terör karşısında kalıcı çözümler oluşturmalıyız.

Küresel emtia fiyatlarındaki olağan dışı seyir dünyada enflasyon oranlarını tetikledi.

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türkleri ve diğer Müslüman azınlıkların durumunu büyük bir hassasiyetle takip ediyoruz.

İsrail'in Doğu Küdüs ve Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşim, yıkım, zorla yerinden etme, müsadere, tahliye politikalarına dur demeliyiz.

Filistin davamızı sonuna kadar savunmakta kararlıyız. İİT üyesi ülkeler olarak Filistin davasını zaafa uğratacak her türlü hareketten kaçınmalıyız.