Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Soylu'nun FETÖ İmamı Adil Öksüz ile ilgili yaptığı açıklama ile ilgili "İçişleri Bakanlığımız karga tulumba alır gelir mi, göreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Londra'da gerçekleştirilecek NATO zirvesi öncesinde Ankara'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin NATO'nun vazgeçilmez ortağı olduğunu ifade eden Erdoğan, "NATO'ya en fazla desteği veren ülkeyiz, bazı çevreler gölgelemeye çalışsa da bizim duruşumuz bellidir" dedi.

Erdoğan yaptığı açıklama sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun FETÖ İmamı Adil Öksüz'ün "nerede olduğunu biliyoruz" ifadesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İçişleri Bakanlığımız karga tulumba alır gelir mi, göreceğiz" dedi.

"Bakanımızın ifadesi aslında bu haddini bilmez kendini bilmez malum kişi bu ülkeden kaçmıştır ama sürekli olarak gittiği ülkelerin yönetimlerince koruma altına alınmıştır." ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Belçika'ya Almanya'ya kaçıyor vs... Buna benzer yüzlerce terörist buralarda yaşıyor. Bunların hepsini istedik, adreslerini vererek ama bu teröristleri yönetimler bize teslim etmediler. Edenler var, onları açıklıyoruz. İçişleri Bakanlığımız yapılacak operasyonla karga tulumba alır gelir mi o farklı konu. Onu zamanla göreceğiz."