Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyio Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki kampında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Boyum 1.85 boyundayım, mezarım biraz daha büyük olacak. Diğerleri düşünsün" dedi. 

"BOYUM 1.85, MEZARIM BİRAZ BÜYÜK OLACAK"

Erdoğan, konuşması sırasında "Biz tevazu ehli olmaya mecburuz. Aksi taktirde sorun katlanarak büyür. Biz neyiz? Kuluz kul. Eninde sonunda gideceğimiz yer toprak. Oradan geldik oraya gideceğiz. Boyum 1.85 boyundayım, dolayısıyla mezarım biraz daha büyük olacak. Diğerleri düşünsün" deyince salondaki partililer anında karşılık verdi.

SÖZLERİNİ DUYAN PARTİLİ AYAĞA KALKIP HAYKIRDI

Bir partili salonda ayağa kalkarak Erdoğan'a hitaben "Var ol Sayın Cumhurbaşkanım. Allah  sana uzun ömürler versin Cumhurbaşkanım" ifadelerini kullandı.

"TAKDİRİ İLAHİ NEYSE O OLACAK"

Bu anların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Takdiri ilahi neyse o olacak. Bunu kimsenin değiştirmeye gücü yetmez." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu. Erdoğan, "Yakın tarihimiz belediyede başarısız olan partilerin merkezi yönetimde tutunamadığını bize gösterdi." dedi. Belediye başkanlarına seslenen Erdoğan, "Tüm hesaplarınızı 2024 Mahalli İdareler Seçimi'ne değil, 2023 seçimine göre ayarlamanızı istiyorum. CHP'ye geçen belediyelerin şehirlerimize nasıl ağır maliyetler getirdiğini takip ediyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, "Bir yıl yalanla, cilayla bizim yaptığımız işleri kendilerine mal ederek idare ettiler. İstanbul'da, Ankara'da bunu yaptılar. İkinci yıl makyajları dökülmeye başladı. Önümüzdeki yıldan itibaren insan içine çıkacak yüzleri varsa kalmayacaktır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz haftalarda Şanlıurfa'da çiftçilere 'Belediyeyi bize verin çiftçiye elektriği bedava yapalım' dediğini hatırlatan Erdoğan, "Çiftçilerimizin yoğun elektrik kullandığı Adana, Hatay gibi şehirler sizin belediyelerinizin yönetiminde. Yapın oralarda elektriği bedava. Elinizi tutan mı var." diye konuştu.

Sahipsiz sokak hayvanları konusunda belediye başkanlarına da çağrı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sahipsiz hayvanlarının yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, sıcak barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz, kazanabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yakın tarihimiz belediyede başarısız olan partilerin merkezi yönetimde tutunamadığını bize gösterdi. AK Parti, belediyelerdeki başarısı ile milletimizin gönlüne girmiş, oradan merkezi yönetime gelmiş bir partidir.

Son seçimde CHP'ye geçen belediyelerin şehirlere nasıl ağır maliyetler getirdiğini takip ediyoruz.

Belediye başkanına gurur, kibir asla yakışmaz. Biz tevazu ehli olmaya mecburuz. Aksi takdirde sorun katlanarak büyür. Kuluz, kul. Topraktan geldik, oraya gideceğiz. Ben 1.85 boyundayım, dolayısıyla mezarımda ona göre büyük olacak. Diğerleri düşünsün.

(Kılıçdaroğlu'na karşı tazminat davası) Bu ara bir 80 bin lira daha kazandım. Adamın işi gücü yalan, iftira. O iftira attıkça, o yalan söyledikçe yargı da sağ olsun kararlarını olumlu şekilde veriyor.

Önümüzdeki yıldan itibaren CHP'li belediye başkanlarının insan içine çıkacak yüzü olmayacak.

Muhalefet belediyeleri bir yığın yalanla bizim yaptığımız işleri kendilerine mal ettiler. İstanbul'da, Ankara'da bizim yaptığımız işlerle bir yıl gittiler, ikinci yılda makyajları dökülmeye başladı.

CHP'li belediye İstanbul'da 15 bin kişiyi işten çıkardı. Bunun yerine terörle bağlantılı kişileri işe aldı.

Belediyelerimize merkezi yönetimden ayrılan kaynak miktarını yılda 4,7 milyar liradan 86 kat artışla yılda 106 milyar liraya çıkardık.

Hesaplarımız 2024 mahalli idareler seçimlerine göre değil 2023 seçimlerine göre yapmanızı istiyorum.

Ana muhalefetin başındaki zat İzmir'in milletvekili. Belediye onlarda. İzmir'de belediyeniz nerede dönüşüm yaptı? Yahu o kaçak yapılaşmanın olduğu bölgelerde, belediyeniz acaba nerede bir kentsel dönüşüm projesi uyguladı?

Elektriği bedava yapalım demiş. Adana, Hatay sizin belediyeleriniz yönetiminde. Yapın oralarda elektriği bedava, elinizi tutan mı var? Belediyelerin elektrikle ne alakası var. Elektriği belediyeler mi veriyor. Bu terbiyesizliktir.

Çocuklara saldıran başı boş köpeklerin yol açtığı facialar ile ilgili üzüntü verici haberlere rastlıyoruz. Tüm belediye başkanlarıma sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın. Bazı meselelerde küçük dokunuşlarla milletin kalbini kazanmak mümkün. Bu da sokak hayvanları mevzusudur. Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Belediye başkanlarına sesleniyorum, sahipsiz hayvanlar için ön alın, sıcak, güvenli barınaklar kurun.

Tabiatla bütünleşen örnek yerleşim alanları kurulacak. Dikey değil, yatay. Topraktan geldik, toprağa gideceğiz. Dolayısıyla her an toprağa yakın olmak bizim için en iyi imar şeklidir.

Hiçbir AK Parti belediyesi için şaibeli konuşmamalı. Aracınızdan ihaleye kadar israfa meydan vermeyin. İmar planlarından bindiğiniz araca, ihalelerden özel hayatınıza kadar her konuda kendinize ve bize söz getirecek en küçük bir şüpheye, en küçük bir lüks, şatafat, israf, kibir görüntüsüne meydan vermemelisiniz