Merkez Bankası'nın 16 Aralık'taki toplantısı öncesinde  dolar Kuru bugün yeniden hareketlendi. Dolar, Merkez Bankası'nın 4. müdahalesi sonrasında 15 TL sınırından geri döndü, Euro ise 16 TL'den geri çekildi.  Altın  fiyatlarında yeni rekorlar görüldü. Eylül ayından bu yana döviz kurlarında yaşanan yükselişler iğneden ipliğe kadar her şeye zam olarak yansıdı. Akaryakıttan gıda fiyatlarına ve hatta mezar yeri fiyatlarına kadar gelen zamlar geçim sıkıntısını giderek arttırdı.

Ayçiçek  yağı 140 TL'yi buldu, un fiyatları arttı, ekmek fiyatları 3,5 TL oldu, yem fiyatları uçtu, 30'lu koli yumurta fiyatları 40 TL'yi geçti, süt ve süt ürünlerine peş peşe zam gelmeye başladı. Marketlerde stok kalmadı, etiketler sürekli değişti, raflar boşaldı.

Vatandaşlar enflasyon karşısında geçinmekte giderek zorlanırken, Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Recep  Tayyip Erdoğan'ın geçmiş yıllarda söyledikleri yeniden gündeme geldi.

TBMM'ce gerçekleştirilen 2009 Mali yılı görüşmelerinde konuşan Erdoğan, kürsüde o dönem  CHP'nin lideri olan Deniz Baykal'a 95-96 yıllarında yaşanan ekonomik sıkıntılar üzerinden yüklendi.

Deniz Baykal'a yüklenirken, geçmişteki gazete manşetlerini gösteren Erdoğan, "Akaryakıt darlığı halkı perişan etti. Görüyoruz değil mi? Kaça satarsan sat o mal yoksa ben ne yapayım? Aylardır tüp alamayanlar geceleri de kuyrukta. Baykal "enerji darlığı sürecek" diyor. Param var gaz yok ne yapayım ben bunu? Devalüasyon piyasaya karabulut gibi çöktü, fiyat artışları önlenemiyor. Dün de sabun zeytinyağ, deri ve köseleye zam geldi. Şeker satışları dün durduruldu. Var mı böyle bir şey? 5 litre benzin 500 TL." şeklinde ifadeleri dikkat çekti.