Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğanın  AK Parti yönetimini ‘Yeterli hazırlık yapılmadan Meclis gündemine getirilen düzenlemeler’ konusunda uyardığı iddia edildi.

ERDOĞAN'DAN AK PARTİLİ VEKİLLERE UYARI

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, AK Parti grubunun birbiriyle ilgisi olmayan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ( TBMM) getirdikten sonra kamuoyunun tepkisini çeken torba yasa teklifleri, muhalefetten sonra Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın da dikkatini çekti.

Torba teklif usulü çoğu zaman yanlış uygulamaları da beraberinde getiriyor. Özellikle farklı bakanlıklardan gelen talepler üzerine hazırlanan torba teklifler, çoğu zaman ya üzerinde değişiklik yapılarak, ya da teklifteki bazı maddeler geri çekilerek Meclis’ten geçiyor.

Son olarak kamuda çalışan doktorların ücretlerine zam yapılmasını öngören düzenleme de tartışmalar nedeniyle geri çekildi. Maaş artışı ile ilgili maddeler, elektrik faturalarından  TRT payının kaldırılmasını öngören torba teklifin içine koyuldu. Genel Kurul’da doktorların maaş artışı, enerji ile ilgili torba teklife verilen önergelerle yapıldı. Kabul edilen önergelerin üniversite hastanelerindeki doktorları ve hemşire, ebe, ambulans görevlisi gibi diğer sağlık personelini kapsamaması nedeniyle tartışmalar yaşandı. Yapılan değerlendirmelerden sonra da doktorların maaş artışını öngören maddeler geri çekildi.

"ERDOĞAN'IN DA GÜNDEMİNE GELDİ"

Bakanlıklardan gelen düzenleme talepleri ile ilgili son dönemde yaşanan aksaklıklar  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gündemine geldi. Doktorların maaş artışına ilişkin kapsam tartışması sırasında yapılan toplantılarda, Erdoğan’ın hem Bakanlara hem de AK Parti grup yönetimine uyarıda bulunduğu öğrenildi.

"MECLİS GÜNDEMİNE GETİRMEYİN"

Erdoğan’ın 'Bir daha böyle ayaküstü, yeterli hazırlık yapılmamış, arkası önü düşünülmemiş, etki analizi yapılmamış şeyleri Meclis gündemine getirmeyin' uyarısında bulunduğu öğrenildi."

Kaynak: Milli Gazete