"Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 11 maddelik seçim manifestosunu açıklıyor. 31 Mart yerel seçimlere ilişkin olarak, "Ortaya çıkacak sonuç şimdiden ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz" diye konuştu.

Ankara Spor Salonu'nda düzenlen toplantıda Erdoğan'ın konuşması öncesinde 81 ilden bin 297 aday sahnede hazır bulundu.

Toplantı öncesinde dışarıdaki vatandaşlara seslenen AKP Genel Başkanı Erdoğan, "Yerel seçimde İstanbu'dan yola çıkarken üç Ç demiştik. Çöp, çukur, çamur. Niye? Çünkü, CHP demek çöp demektir, çukur demektir, çamur demektir. Biz gedik bunları yok ettik. Bunları tertemiz hale getirdik ve modern şehirler meydan getirdik" ifadelerini dile getirdi.

"Dik duruyoruz, dikleşmiyoruz"

Erdoğan devamında, "Hiç endişe etmeyin. Dik duruyoruz, dikleşmiyoruz. İstanbul'da Binali Beyle, Ankara'da Özhaseki Beyle, İzmir'de Zeybekçi Beyle devam ediyoruz. Büyükşehirlerde yeni bir süreç başlatacağız. Cumhur İttifakı ile PKK terör örgütünün kol kola girdiği CHP, öbür tarafta malum partilere, artık söz söylememe gerek yok. İnşallah 31 Mart'ta gereken cevabı vermeye hazır mıyız" diye seslendi.

AK Parti'nin yerel seçim sloganı "Memleket işi gönül işi'' olarak belirlenmişti. Dün salondaki hazırlıkları inceleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, yerel seçim kampanyasının iki aşamadan oluşacağını, ilk aşamanın 1-18 Şubat, ikincisinin ise 19 Şubat-31 Mart tarihlerini kapsadığını ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen törendeki konuşmasından satır başları şöyle:

"Önümüzdeki seçimlerde milletimizin tercihini hizmetten yana kullanarak AKP'yi birinci parti olarak çıkaracağını biliyorum.

"Şehirlerde yaşayan insan sayısı artarken küresel ölçekte gelir dağılımı da giderek bozuluyor. Yapay zekalar kimi belirsizlikleri beraberinde getiriyor. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere etnik ve kültürel ayrımcılık gibi demokrasiye meydan okuyan eğilimler yükselişe geçmiş durumda. Sosyal buhranlardan, terör olaylarına kadar pek çok sıkıntıyla boğuşan dünyamız artık tarihi bir ayrıma gidiyor. Bunlar bizleri belediye hizmetleri konusunda daha çok düşünmeye sevk ediyor. Dünyayı ve hayatımızı nasıl idrak ediyorsak, yaşadığımız şehirlere de öyle şekil veririz.''diye konuştu.