Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Afrika seyahatine katılan gazetecilerin Erdoğan'a sorduğu soruları eleştiren dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Seyahate katılan bazı gazetecilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sordukları sorularla iktidar yanlısı tutumlarına tepki gösteren Beki, ironik eleştirisini "Refakatçi gazeteciler, Afrika seyahatinden dönerken uçakta yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir soru-cevap imkanı yakalamış ve bu fırsatı en mükemmel şekilde değerlendirmenin gayreti içine girmişler.Mübalağasız söylüyorum, dün çıkan söyleşide okuduklarım yeni bir zirveye işaret ediyor. Gazetecilik mesleğinde büyük bir sıçrama bu, hımbıl adımlarla kaydedilmiş ufaktan bir ilerleme gibi küçümseyemezsiniz" şeklindeki cümlelerle ifade etti.

"ZOR SORU DA NASIL SORULURMUŞ ALEM GÖRSÜN"

Afrika seyahetine katılan gazetecilerden birinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "CHP şu anda ana muhalefet gibi görünüyor ama ana muhalefetten ziyade analara muhalefet eden bir tarzı var. Diyarbakır’da HDP İl Binası’nın önünde çalınmış evlatlarını bekleyen anneler var. Onlar ana gündemden düşmek istemiyorlar ve sizlere teşekkür ediyorlar. Onlara bir mesajınız var mı?" şeklinde soru sormasını iktidar yanlısı bir tutum olarak değerlendiren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik zor soru sorulmadığını da vurgulayan Beki, yazısının devamında "Cevaba ihtiyaç bırakmayan zor soru da nasıl sorulurmuş görsün alem. Nezaket icabı aldığı karşılığı aktarmama bilmem gerek kaldı mı? Hangi cevap bu seçkin sorunun kendisini aşabilir, bu zorluğun altından kalkabilir ki?" dedi.

Ayrıca gazetecilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soru diye yönettiği suallerin iktidar yandaşlığı olduğunu ve soru soran kişilerin gazetecilik yapmadığını da ifade eden Beki, "İlahi arkadaş çok mu düşündün, nereden gelir aklına böyle çetin sualler, göğsümüzü kabarttın, mesleğinin gururusun, zeka kuvvetinle hay bin yaşa e mi!" diye ifade etti.

"BAK BU SORUDA DA ZEKA FIŞKIRIYOR"

Yazına başka bir gazetecini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Ülkemizde yaşanan son yıllardaki depremlerden sonra iki tavır ortaya çıkıyor. Devletin tavrı, muhalefetin tavrı… Devletin tavrı son 17 yılda birçok depremde milletle dayanışma içinde. Muhalefet ise deprem üzerinden siyaset yapıyor. Millet ittifakının bileşenleri de medyasıyla STK’larıyla başka bir algı oluşturuyor. Son olarak Kemal Kılıçdaroğlu “Deprem vergileri nereye harcandı?” dedi. Bu tavrı sormak isterim. İkinci olarak devletin 1999 öncesi tavrıyla bugünkü tavrını değerlendirebilir misiniz?" şeklindeki sorusunu irdeleyerek ve eleştirerek devam eden Beki, "Yine cevaba iş bırakmayan bir soru. Yine bir iktidarı yormadan, onun nam ve hesabına yumruğu sallayıp muhalefeti tek vuruşta gıyaben nakavt başarısı...Neyse ki Cumhurbaşkanı, AK Parti teşkilatları siyaset karıştırmadan yardıma koşarken CHP yardımı nasıl siyasete alet ediyor, kıyamayıp lütfen detaylandırıyor da...Gazeteciyi kendi kendine konuşmaktan, ringde tek başına danstan kurtarıyor" ifadelerini kullandı.

"PERFORMANSLARI ÖDÜLENDİRİLİYOR"

Gazetecilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sordukları soruların içeriklerini eleştirmeye devam eden Beki, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bu kabir sorgusu gibi ifritten suallerin kahraman sahiplerinin kimliği ne yazık ki soru-cevapta belirtilmiyor. Haksızlık değil mi?
Muhakkak emekleri zayi olmuyordur. Marifet iltifata tabii; kıymetleri bilinmese, ödüllendirilmeseler bu performans yarışını sürdüremezlerdi.
Kim olduklarını bilenler ya da bizzat kendileri isimlerini bahşetseler de, biz de ateş parçalarını açıktan kutlayabilsek..