İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  Sakarya Tank-Palet fabrikasının satışına dair Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert tepki göstermesi dikkat çekti.

Tank-Palet fabrikasının modernizasyon doğrultusunda 50 milyon dolara ihtiyaç duyulduğu için Katarlı'lara satıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Erdoğan'a sahip olduğunu uçaklardan birini satması çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uçaklarınından birini satarak fabrikayı modernize edebileceğini söyleyen Akşener, şu açıklamada bulundu;

“Narenciye bölgesine insan bir meyve suyu fabrikası yapamaz mı? 70 milyar dolarlık fabrika sattın, ne yaptın kardeşim? Yerine bir fabrika koyabildin mi? Ey Erdoğan! Sen yerli ve milli olduğunu söylüyorsun. Tank Palet Fabrikası’nı Katarlılara peşkeş çektin. Sonra çıktın, utanmadan ‘50 milyon dolar lazımdı, 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle verdik’ dedin. 25 yıl sonra sen 95 yaşında olacaksın. Şimdi, in o uçaklardan birini sat, o fabrikayı geri al. Ben üç aylık emekli maaşımı koyuyorum. Sen satıyor musun uçağını?" diye konuştu.
 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, satılan tank-palet fabrikasına dair tepkilerini şöyle ifade etti;

“Mersinliler, Cumhurbaşkanının terörist dediği domates, biber yetiştiricisi çiftçiler nasılsınız? Cumhurbaşkanının ‘türedi’ dediği EYT’liler nasılsınız, iyi misiniz? Bir ittifaka illet, zillet diyen o dilin sahibi, ben halkıma terörist der miyim diyor. Dedin kardeşim, dedin.Tank Palet Fabrikası’nı 50 milyon dolar için Katarlılara peşkeş çeken bir zihniyet bu."

KATAR'IN HEDİYE ETTİĞİ UÇAĞIN DEĞERİ 400 MİYON DOLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Tank-Palet fabrikasının modernizasyonu için 50 milyon dolara ihtiyaç duyulduğu için kullanma hakkının devredildiğini söylemişti.

Erdoğan'a Katarlılar tarafından hediye edildiği belirtilen uçağın değerinin 400 milyon dolar olduğu kaydedilmişti.

Öte yandan Katar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye ettiği 400 milyon değerindeki uçağın  Sakarya Tank-Palet fabrikasını 8 kez modernize edebilecek değere sahip olduğu ifade edildi.