İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Partisinin milletvekillerine seslenen Akşener, hükümete de eleştiriler yöneltti.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, konuşmasında çok sayıda konuya değinirken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a da sert sözlerle yüklendi. Siyasilere yönelik 'Memleket Masası' çağrısında bulunduğunu hatırlatan Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Tarih; Milletini güçlendirmeden önce, kendini güçlendiren, milletini düşünmeden önce, kendini düşünen, milletini zenginleştirmeden önce, kendini zenginleştiren nice iktidarların hazin hikayeleri ile doludur. Biz böyle bir hikaye yaşanmasın diye, Memleket Masası’nda buluşmayı önermiştik. Ancak Sayın Erdoğan, artık kimin dost, kimin düşman olduğunu maalesef ayırt edemiyor. Başkanlık sistemini övenleri dost, eleştirenleri düşman zannediyor. Damadına sahip çıkanları dost, damattan bakan olmaz diyenleri düşman zannediyor. Yanına matruşka gibi dizdiklerini dost, hakikati söyleyen bizleri düşman zannediyor"

"Ne diyeyim Sayın Erdoğan? Kimi insan böyledir, kandırılmayı sever. Biz anlatmaktan yorulduk ama sen kandırılmaktan yorulmadın." diyen Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a Yunus Emre Hazretlerinin şiirinden bir bölüm ile seslendi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral  Akşener şu ifadeleri kullandı:

Ne diyeyim Sayın Erdoğan? Kimi insan böyledir, kandırılmayı sever.Biz anlatmaktan yorulduk ama, sen kandırılmaktan yorulmadın. Madem bizi dinlemiyorsun, bari Yunus Emre’yi dinle;
“İş bu meclise gelmeyen, Anıp nasihat almayan, Eliften bayı bilmeyen,Okur kişi olur bir gün! Yunus sözün bunu söyler, Aşkın Deryasını boylar,Şu yüce köşkler saraylar, Viran olur kalır bir gün!”