AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde ekonomist ve akademisyenlerle yaptığı sohbet toplantısında kullandığı ifadelere, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan sert tepki geldi. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında, "Nitekim hazırladığımız tedbir paketini açıklamamızla birlikte kurun üzerindeki köpüğün neredeyse bir günde ortadan kalktığını gördük" şeklinde açıklamalarda kullandı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, "Yapılan köpüğü almak değil, milleti çarpmak. Millete tuzak kurmak. Millet de sizi sandıkta çarpacak" ifadelerini kullanarak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın Twitter paylaşımı şu şekilde:

"Erdoğan, sürekli konuşarak sebebi olduğu kurdaki artışa şimdi "köpük" diyor. 'Köpüğü bir günde aldık' diyerek, bir de milletle alay ediyor. Yaptığınız işin adını doğru koyun. Yapılan köpüğü almak değil, milleti çarpmak. Millete tuzak kurmak. Millet de sizi sandıkta çarpacak."