Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran 2018 seçimleri öncesindeki 'bu kardeşinize verin yetkiyi' sözlerinin ardından  dolar rekor üstüne rekor kırıyor.

TL'deki değer düşüşü hızla sürerken   Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Özel Tüketim Vergisi'nde yeni yetki verildi. TBMM'de Vergi Usulü Kanunu ve Bazı Kanunlarda değişiklik öngören yasa teklifinin kabul edilmesiyle  Erdoğan, ÖTV matrahlarının alt ve üst sınırlarını üç katına kadar artırabilecek.

SİGARA VE OTOMOBİLDE ÖTV'Yİ ÜÇ KATINA ARTTIRABİLECEK

Teklifin kabul edilen 56. Maddesi ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeni bir yetki daha verildi. Kabul edilen düzenlemeye göre Erdoğan; “tütün ürünlerinin” ve ” araçların” özel tüketim vergileri (ÖTV) ile oranlara esas ÖTV matrahlarının alt ve üst sınırlarını üç katına kadar artırabilecek.

Kabul edilen 56. maddede, “6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 12’nci maddesinin (2) numaralı fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde yer alan ‘bir katına’ ibareleri ‘üç katına’ şeklinde ve (c) bendinde yer alan ‘malların’ ibaresi ‘mallar için farklı matrah grupları oluşturmaya, malların matrah grupları, motor gücü’ şeklinde değiştirilmiştir.” ifadeleri yer alıyor.

Bu yasayla birlikte sigara ve sıfır otomobillerin ÖTV matrahında yapılacak bir değişiklikle yeni zamların gelebileceği belirtiliyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu 24’ünü hayırlısıyla bir atlatalım. 24’de bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra faizle şununla bununla nasıl uğraşıldığını göreceksiniz.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Milli Gazete