Avrasya Anket’in sahibi Kemal Özkiraz yine gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulunurken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023’te kendisinin yerine hazırladığı ismi ortaya koydu.

AK Parti Eskişehir İl Başkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Kemal Özkiraz serbest bırakıldıktan hemen sonra katıldığı bir sosyal medya kanalında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Anayasa’ya göre kesin aday olmayacağını ve kendisinin yerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı düşünüldüğünü belirtti.

"ORTAK ADAY HULUSİ AKAR OLACAKTIR”

Kemal Özkiraz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mağdur edebiyatı yapmak durumda kalacağını söylerken Hulusi Akar iddiasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan 2023’e kadar seçimleri ertelemeye çalışacaktır. 2023 seçimlerinde ise önce adaylık başvurusu yapar. Anayasa çok açık ve net YSK Erdoğan’ın adaylık başvurusunu reddedeceği kesindir. Bu başvuru reddedilince Erdoğan yerine bir aday çıkartıp mağdur olarak da seçime gitmek isteyecektir. Erdoğan kaybedecekse de mağdur olarak kaybetmek ister. Kazanacaksa da o mağduriyetle kazanmak ister.

Bu müesses nizamın en ortak adayı Hulusi Akar gibi gözüküyor. Bu nizam varsa içerisinde askerlerin olmaması mümkün değil. Askerler varsa NATO’nun, çok eleştirdikleri batının, dış güçlerin olmaması mümkün değil. Asker varsa MHP her şekilde askerin arkasında sıralanacağı için ortada en ortak aday Hulusi Akar gözüküyor”