Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Erbakan Hoca'yı överek onun FETÖ'nün anlaşamadığı tek isim olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bazı sorular yöneltti.

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Erbakan Hoca'yı överek onun FETÖ'nün anlaşamadığı tek isim olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bazı sorular yöneltti ve yöneltilen sorular şu şekilde:

“-‘Bu süreçleri bilen birisiyim. FETÖ’nün bu ülkede anlaşamadığı, görüşemediği tek lider var; o da merhum Erbakan Hocamızdır’ diyorsunuz. Erbakan Hocamızın anlaşamadıklarıyla siz nasıl anlaşabildiniz, neden anlaştınız? 10 yıl boyunca nasıl sabrettiniz?

-‘Erbakan Hocamızdan nefret ederdi’ diyorsunuz. Erbakan Hocamızdan nefret eden biri nasıl olur da sizin iktidarınız döneminde belli bir dönem büyük hem de çok büyük iltifatlara ve imkânlara mazhar olur?

-Erbakan Hocamızı ve bunları tanıyan ve çok iyi bilen bir siyasetçi olarak, başbakanlık da yapmış olan Erbakan Hocamızla neden hiç devlet işlerini müşavere eylemediniz de, hep bunlarla bu işler yapıldı.

-Bu yapının hem meşrebi hem itikadi sorunlarının bulunduğunu biliyorsak, hem de en baştan beri biliyorsak; sizi onların kucağına iten güç neydi?

-Erbakan Hocamızı bırakıp da bu meşrebi ve itikadı bozuk grupla neden yol almayı tercih ettiniz?

-Mesafe konusunda, hiçbir araya gelmeme konusunda ismini saydığınız diğer liderleri örnek aldınız da, niçin iftiharla bahsettiğiniz Erbakan Hocamızı kendinize örnek almadınız?

-Bunlara ‘herkes’ gibi hukuk ve hakkaniyet sınırları içerisinde yaklaşmışsınız... Tabii ki, hukuk ve hakkaniyet ne olursa olsun, her şart ve zeminde çok önemli. Peki 50 yıllık Milli Görüş hareketine, Saadet Partisi’ne neden bu hakkaniyetli yaklaşımı esirgediniz, esirgiyorsunuz. Size sadece ‘iyi’ ve ‘kötü’yü anlatma derdinde olan insanlar da, siyasi hareket de hakkaniyetli yaklaşımı hak etmiyor mu?”