Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç hakkında hazırlanan fezlekeler askıda kaldı.

Özkoç’un dokunulmazlığının kaldırılması istenilen fezlekelere AK Parti yönetimi ve milletvekillerinin, sürece soğuk baktığı, fezleke tartışmalarının Meclis’te FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmaları başta olmak üzere gerginliği artıracağı ifade ediliyor.

AKP ile CHP arasında devam eden gerginlik her geçen gün daha da artıyor. CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç’un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ifadeleri siyasette gerginliği had safhaya çıkarmıştı. Ardından TBMM’de AKP milletvekilleriyle arasında kavga çıkan CHP Milletvekili Engin Özkoç hakkında fezleke düzenleneceği açıklanmıştı. Özkoç hakkında Meclis’e 3 fezleke gelirken AKP, söz konusu fezlekelerin yürürlüğe geçilmesine soğuk bakıyor.

DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASINA SICAK BAKILMIYOR

CHP ve HDP’li 28 milletvekili hakkında toplam 55 fezleke Meclis’te bulunurken, bunlara son olarak CHP’li Engin Özkoç eklenmişti. Kulis bilgilerine göre, AKP yönetimi ve milletvekillerinin Özkoç’un dokunulmazlığının kaldırılmasına sıcak bakmadığı belirtiliyor. Söz konusu durumda FETÖ’nün siyası ayağı tartışmalarının alevlenmesinden çekinen AKP yöneticiler, Özkoç’un dokunulmazlığını gündemine almayacağı konuşuluyor.

Kaynak: Milli Gazete / Muhammed Vefa