Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın anne ve babası için okul yaptıran Kuzu ailesinin şirketi, AK Parti’li Bursa Büyükşehir Belediyesinden 22 milyon TL’lik ihale kaptı. 

EMİNE ERDOĞAN'A OKUL JESTİ!

Şirket, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’a 2013 yılında iki jestte bulundu. Kuzu Grubu’nun Siirt’te yaptırdığı iki okula, Emine Erdoğan’ın annesi Hayriye Gülbaran’ın ve babası Cemal Gülbaran'ın isimleri verildi. 2020 yılında da Gökçen Kuzu’nun oğlu Yusuf Kuzu’nun doğa harikası Riva’da kıyı şeridine havuzlu villa yaptığı ortaya çıkmıştı.

Sahile kadar kat kat beton bloklardan duvar ören Kuzu yan parseldeki yeşil alanı çevirerek duvar inşa etti. Bölge sakinlerinin arsadaki çalışmaları ilgili kurumlara şikâyet etmesi üzerine duvar yıkıldı.

İKTİDARA YAKIN

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ihale verdiği Kuzu Toplu Konut İnşaat Anonim Şirketi de aslında kamuoyunun yakından tanıdığı bir şirket. Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’ne (MERSİS) göre, AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen şirketin yönetiminde Güven Kuzu, Özen Kuzu ve Gökçen Kuzu yer alıyor.

Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kuzu, Erdoğan ailesine yakınlığı ile biliniyor. Kuzu, 2003'te Siirt'te yenilenen seçimle milletvekili seçilen Erdoğan'a desteğini açıklayarak, "Siirt halkı Erdoğan'a sahip çıkacaktır. Bütün sivil toplum örgütleri bir araya gelerek, Erdoğan'ın aday olmasını destekledik" demişti.