Emeklilikte yaşa takılanlar her gün son durumu merak ediyor. EYT'liler seçim öncesi yasanın çıkacak ümidini taşırken konu ile ilgili en son açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan gelmişti. O günden sonra iktidar tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.

Bakan Selçuk, 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) haklarının verilmesini isteyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye cevap vererek "Bu konu gündemimizde yok" açıklamasını yapmıştı.

EYT'LİLER İSTANBUL'DA MİTİNG YAPABİLECEK Mİ?

EYT'liler adına kurulan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Boran Özüpak, İstanbul mitingi hakkında sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Özüpak, EYT mitingi için İstanbul Valiliği'ne ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne başvurulduğunu belirterek cevap beklediklerini ifade etmesi dikkat çekti.

Özüpak yaptığı açıklamasında "#EmeklilikteYasayaTakılanlar 17 Mart 2019 Maltepe mitingimiz için valilik onay yazısını beklemekteyiz. Bugünkü alınan cevap, "hazır olunca haber vereceğiz."

Davasina Sahip Çıkan 1milyon EYT ile biz hazırlığımızı yapıyoruz.

Eytli İstanbul Mitingine Hazır” ifadelerine yer verdikleri görüldü.

CİMER'DEN EYT CEVABI

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'ne başvuru yapan EYT'li vatandaşlara konu hakkındaki sorulara "5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden önce sigortalı olanların yaşlılık aylığına hak kazanma koşulları mülga 506 ve 2925 sayılı Kanun hükümlerine göre belirlenmekte olup, 506 sayılı Kanuna tabi malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına prim ödeyenlerin, bu sigorta kollarından aylığa hak kazanıp kazanmadıklarının tespitinde; belli bir yaşa ulaşma, belli bir süre prim ödeme, belli bir süre sigortalı olma, sigortalı işten ayrılma ve Kurumdan yazılı istekte bulunma koşullarının yerine getirilmesi aranmakta, bu koşullardan herhangi birinin eksik olması halinde, sigortalıya aylık bağlanmasına imkan bulunmamaktadır.

Diğer taraftan; başvurunuzda belirtilen talebinize ilişkin olarak, yasal düzenleme gerekmekte, yasal düzenleme yapma yetkisi de T.C. Anayasası gereğince Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunmakta olup, Kurumumuz kanunların uygulayıcısıdır." şeklinde yanıt verdi.