İzmir'de yaşanan 6.6'lık depremin ardından deprem uzmanı Mustafa Kılıç, Elazığ ve Muğla depremleri konusunda daha önceden uyardığı ortaya çıktı. Deprem uzmanı İstanbul için de uyardı.

İzmir'de yaşanan 6.6 şiddetindeki depremi saatler öncesinden tahmin eden DEPREM uzmanı ve  Doğa Bilimcisi Mustafa Kılıç'ın busabah Elazığ ve Muğla'da gerçekleşen depremleri önceden tahmin ettiği ortaya çıktı.

DEPREMİ ÖNCEDEN BİLDİ

Dün öğle saatlerinde Sivrice'de meydana gelen depremin ardından bugün Elazığ Merkez'de 5.3 ve Muğla Dalaman'da 4.2 şiddetindeki deprem ile sarsıldı. Deprem tahminlerini dünya üzerinde bulunan basınç merkezlerine göre yapan Mustafa Kılıç daha önceden İzmir depremini tahmin etmişti. Deprem uzmanı bu kez yapmış olduğu sosyal medya paylaşımı ile Elazığ ve Muğla'da deprem olabileceğini söyledi.

DEPREM OLACAK YERLERİ DAHA ÖNCEDEN İŞARETLEDİ

Sosyal medya üzerinden dünya üzerindeki basınç merkezleri ve bulut hareketleri üzerinden yaptığı tahminleri paylaşan Mustafa Kılıç dün yaptığı paylaşımda, "Tüm yurtta yarın saat 11.00 -16.00 arası ani basınç değişikliği görünüyor. Bu saatlerde hissedilir deprem ihtimali yüksektir" ifadelerini kullanmıştı. Paylaştığı Türkiye basınç haritasına göre Elazığ ve Muğla bölgelerini işaretleyen Kılıç, "Ani basınç değişikliği çok büyük alanda gerçekleştiğinden   Yunanistan ve yurdun batısında da zararsız deprem veya depremler gerçekleşebilir" diyerek uyardı. Her iki depremin tesadüf eseri olmadığını belirten Mustafa Kılıç, Elazığ ve Muğla depremlerinin birbiri ile ilişkili olduğunu öne sürdü. Kılıç yaşanan depremlerin ardından şimdilik artçı depremlerin yaşanmayacağını tahmin ettiğini de söyledi.

İSTANBULLULAR DİKKAT!

Yaptığı paylaşımda Elazığ ve Muğla depremlerini doğru tahmin eden Mustafa Kılıç, yaptığı paylaşımda Ege ve Marmara bölgelerinde de ani basınç değişikliği göründüğünü belirtiyor. Haritada yeşil ile işaretleyen Mustafa Kılıç saat 11:00-16:00 saatleri arasında deprem olabileceği konusunda uyarıyor. MİLLİ GAZETE