İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye yönelik ‘terör teftişi’ başlatmasıyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu, “Devletin, Twitter'dan soruşturma başlattığına ilk defa şahit oldum. Böyle olmaz. Biz İçişleri Bakanlığı'na yazı yazdık, ‘teröristle ilgili tespitiniz varsa listeyi yollayın’ dedik, hiçbir cevap verilmedi. Uyuyan bakanlık dün akşam uykudan uyanıp tweet attı.” dedi.

İşe alımlardaki adli sicil kaydına dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, “Temiz kağıdı olmadan işe alım olmaz. Eğer dedikleri gibiyse adli sicil kaydını 'temiz' veren Adalet Bakanlığı'na soruşturma açılmalı. Bir diğer soruşturma açılması gereken yer de 557 teröristi tespit edip işlem yapmayan İçişleri Bakanı'nın bizzat kendisidir.” açıklamasında bulundu.

Açıklamasında Ekrem İmamoğlu, “Sayı verip 'bunlar terörist diyorsunuz, sonra teftiş başlatıyorsunuz; ya ne teftişi, sen bakanlıksın, terörist konusunu netleştirmişsen tut kulağından götür at hapse.” ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu'nun açıklaması şöyle:

CHP'li belediyeler olarak teftiş edilmekle olarak hiçbir sorunumuz yoktur. Belediyelerimiz teştif edilmiştir ve edilecektir. Yanlış giden bir takım hususları aktarmak isterim. İçişleri Bakanlığı'nda oturan zat, 12 Aralık'ta TBMM'de açıklama yaptı. İBB'de 557 terörist olduğunu iddia etti. Her verisi yanlış olan bakana şunu hatırlatmak isterim; tam 2 hafta üstünden geçti. Bu 15 boyunca İçişleri Bakanlığı ne yaptı? Hiçbir şey duymadık yaptıklarıyla ilgili.

İBB olarak, belediye başkanı olarak bir kısım işlemler başlattık. Devlet adabına uygun bir biçimde bu beyanı ciddiye alarak, 15 Aralık'ta teftiş kurulunda bir araştırma ve gerekiyorsa da soruşturmaya izin verdim. Dolayısıyla bu çalışmayı başlatmış olduk. Tweet atarak hakkımızda bir soruşturma izni verdiğini gördük. Twitter'dan soruşturma izni verildiğine ilk kez şahit oluyorum. Uygulama böyle olmaz. Demek ki 15 gün sonra bir pazar akşamı böyle bir tweetle süreci başlatmak aklına geldi. Hanginiz sayı ile tespit yapıldıktan sonra teftiş yapıldığını duydunuz? Sayı veriyorsunuz, bunlar terörist diyorsunuz sonra teftiş başlatıyorsunuz.

Sayın Cumhurbaşkanı pazar günü konuştu. İçi siyaset dolu mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı’nın konuşmasından Sayın Bakan her zamanki gibi rol kapma çabasıyla ortaya çıktı ve böyle bir açıklama yaptı. İstanbul’da 86 bin çalışanı olan bir belediye başkanı olarak bu açıklamayı kınıyorum. Bakın burada tüm terör örgütlerinin reklamını yapan bir bakan var. Kalın puntolarla yazmış.

ERDOĞAN'I GÖREVE DAVET EDİYORUM

Sen bakanlıksın, terörist konusunda netsen tut kulağından götür at hapse. Böyle bir süreç akıllara zarar. İşe girme prosedürleri bellidir, siz işe birini başlatırken adli sicil kaydı istersiniz. Bu belge Adalet Bakanlığı’ndan alınır. Dolayısıyla İçişleri Bakanı yanlış yere soruşturma açmış demektir.

Bence bir başka soruşturma açılması gereken yer de İçişleri Bakanlığı hatta bakanın kendisidir. ‘Terörist var’ deyip tutuklamıyorsa yapılacak şey işlem başlatmaktır. Ben bir vatandaş olarak sayın Cumhurbaşkanı’nı göreve davet ediyorum.

UTANILACAK MEKTUP RAKİBİM LEHİNE İCRA EDİLEN MEKTUPTUR

Ne yazık ki aldatılan bir cumhurbaşkanımız var. Cumhurbaşkanlığı makamının yanlış şeyler söylemesini istemediğim için bilgilendirmek istedim. Sayın Cumhurbaşkanı eğer utanılacak bir mektup arıyorsa, ben hatırlatayım; 31 Mart seçimlerinde rakibim lehine cezaevinden icra edilen mektup utanılacak bir mektuptur.

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çalışan bazı personellerin "terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu yönündeki ihbar ve tespitler üzerine" dün özel teftiş başlatıldığını duyurmuştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına sosyal medya hesabından tepki göstererek, "İstanbul'a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Milli Gazete