Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevini bugün ikinci kez devralacak. 23 Haziran'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ekrem İmamoğlu Çağlayan Adliyesi'ne gelerek mazbatasını aldı. Mazbatasını alan İmamoğlu'nun bir sonraki durağı Saraçhane'deki İBB Başkanlığı. Binlerce yurttaş, İstanbul'un seçilmiş başkanını karşılamak için Saraçhane'de bekliyor.

Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve CHP yetkilileri ile birlikte İl Seçim Kurulunun bulunduğu İstanbul Adliyesi'ne geldi. Mesai bitiminin ardından adliyeye gelen İmamoğlu, protokol kapısından binaya giriş yaptı. Ekrem İmamoğlu, düzenlenen törenle mazbatasını İstanbul İl Seçim Kurul Başkanı Ziya Bülent Öner'den aldı. Kısa bir teşekkür konuşması yapan İmamoğlu, "Şehrimize, milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hem Türkiye'nin hem Avrupa'nın en büyük kenti İstanbul. Türkiyemizin lokomotif şehri. Seçim sürecinde görev yapan 39 ilçe seçim kurulu heyetlerine, dünden bu güne bütün ilçelerde görev yapan sandık kurulu üyelerine, siyasi parti temsilcilerine, demokrasinin ana teminatı olan sandıklardan çıkan neticeyi tutanaklara dönüştürüp milletimizin iradesinin neticeye kavuşmasında katkı sunan her demokrasi neferine teşekkür ediyorum. Bugünkü mazbatamızı çoğunluğu kadın olan bir heyetin imzasıyla görevimi teslim alacağım. Bu aynı zamanda bize kamu yönetiminde cinsiyet eşitliği adına, kadınların toplumdaki yeri adına değerli bir mesajdır"ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, mazbata töreninin ardından görevi devralmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesine gitti.

Mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane'deki İBB binasına doğru yola çıkan İmamoğlu, burada görevi vekaleten yürüten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan görevi devralacak.

Saraçhane önünde binlerce İstanbullu İmamoğlu'nu bekliyor

Devir teslim töreni öncesi Saraçhane’deki İBB binası önünde, hafta içi olmasına ve güneşe rağmen binlerce İstanbullu var. İBB’nin önündeki alanda “Her şey çok güzel oldu”, “Hak, hukuk, adalet” sloganları atılıyor.

İmamoğlu, görevi İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Yerlikaya'dan, İBB'nin Saraçhane'deki binasında gerçekleştirilecek devir teslim töreniyle devralacak. CHP’li milletvekilleri de devir teslim töreni için bir bir İBB binasına geliyor.

İmamoğlu daha sonra Saraçhane'deki belediye binası önünde kendisini bekleyen vatandaşlarla bir araya gelecek.

Bu arada devir teslim töreni nedeniyle saat 15:30 itibariyle Saraçhane-Vezneciler yönü, çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Bölgede yoğun trafik yaşanıyor.

Alandaki otobüsten yapılan “Başkanımız şu anda mazbatasını almış bulunuyor, buraya doğru geliyor” anonsu büyük alkışla karşılandı.

Devrim-teslim töreni için gelen vatandaşlar neler hissettiklerini ve İmamoğlu’ndan neler beklediklerini T24’e anlattı.

İmamoğlu'nun "Sen utanma biz utanalım" dediği Cebrail de Saraçhane'de

Ekrem İmamoğlu'nun, maddi durumu nedeniyle okuyamadığını öğrenip "Sen utanma biz utanalım" dediği 17 yaşındaki Cebrail de Saraçhane'deki kutlamalara katıldı. T24'e konuşan Cebrail Gümüştepe "Çok mutluyum çok, ziyareti için çok teşekkür ederim. Çok onurlandırdı beni. Kampanya sürecinde hep ümit etmiştim kazanacağınızı. Yeni gördüğümde de çok mutlu oldum. Artık ona Azizim diyorum. İstanbul için bir çağın kapanıp bir çağın açıldığını ümit ediyorum" açıklamasında bulundu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, iftarda, seçim çalışmaları kapsamında Bayrampaşa Yaş Meyve-Sebze Hali'nde tanıştığı 17 yaşındaki Cebrail Gümüştepe'ye ''Okumak istemedin mi'' sorusunu yöneltmiş, ''Maddi durumlar el vermedi. Utandığım için söyleyemedim'' yanıtını almıştı. Bunun üzerine İmamoğlu, "Sen utanma biz utanalım" demişti. İmamoğlu, daha sonra 17 yaşındaki Gümüştepe'nin evine konuk olmuştu.