Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan bir kaç gün önce NTV’de gündeme dair soruları yanıtlamıştı.

Erdoğan ”  Merkez Bankası politika faizi yüzde 14.Ancak vatandaş bankaya gittiğinde özel bankaya, ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi daha yüksek olduğunu görüyoruz. Aradaki bu makası nasıl değerlendiriyorsunuz? “sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

ERDOĞAN'DAN FAİZ AÇIKLAMASI

“Bu makas, özellikle de özel bankaların bu konuda hala sömrü çarkının devam ettirme gayretinin olduğunu görüyoruz. Bende vatandaşlarıma sesleniyorum: Diyorum ki: Kamu bankalarına gidin! Ve kamu bankalarına gitmek süretiyle de böyle bir sömürü çarkı içerisine girmeyin. Çünkü kamu bankaları bu konuda hassas. Ve vatandaşını yüksek faizle sömürme bir gayretinin içine kesinlikle giremez. Bundan rahatsız olacak özel sektör bankaları biliyorum. Ama bunu söylemeye mecburum.Çünkü eğer biz bu ülkede tüketim ekonomisine destek vereceksek bu konuda sömürü yoluyla değil vatandaş temin ettiği kredisini gelsin sizinle de kullansın. Siz böyle yaparsanız vatandaş ne yapsın uygun faizle kredi veren kamu bankasına gidecek. Oraya gidecek, ora vasıtasıyla konut kredisi mi, araç kredisi mi, onları da buradan temin edecek. Faizden medet umulmasını biz kesinlikle doğru bulmuyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla ile büyüme kararımızı her zaman açıklıyorum. Bankalarımızın bu yaklaşımı benimsemesi çok önemli. Bunu benimseyecekler. Benimsemediği takdirde bizimde mücadelemiz devam edecektir.

REMZİ ÖZDEMİR'DEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Yaptığı dolar ve altın tahminleri gündeme damga vuran ekonomi yazarı Remzi Özdemir Twitter'den yaptığı paylaşımda Erdoğan ve özel bankalar arasında yaşanan gizli sürtüşmeye dikkat çekti. Ve ''Türkiye Bankalar Birliği ve özel bankalar "sömrü çarkı" iddialarına her hangi bir yanıt vermedi!'' ifadelerini kullandı