Ekonomist Atilla Yeşilada, ülkemizde yaşanan ağır ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Millet İttifakı'nın iktidara gelmesi durumunda ekonominin düzelip düzelemeyeceğine dair ise Yeşilada, 6 ay içinde düzeleceğini söyledi.

ÇOK BASİT İCRAATLARLA EKONOMİYİ TOPARLARLAR

Kendisine ait sosyal medya hesabında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Atilla Yeşilada, Millet İttifakı'nın iktidarı devralmasıyla birlikte 3 ana maddeyi yerine getirirse ekonomiyi düzeltmeye başlayabileceklerini söyledi. Atilla Yeşilada, şu açıklamalarda bulundu:

"Millet İttifakı başa gelecek. Çok basit icraatlar ile ekonomiyi toparlarlar. Bugünkü halimizden daha iyimize dönebilir. -150 faizle, yüzde 100 enflasyon yürüyen bir ekonomi olmaktan kurtulabiliriz. Sonrası başlıyor ise yapısal reformlar. Kemal Derviş döneminde tanışılmıştı yapısal reformlarla. Bütün o defterlerin yeniden açılması, Türkiye'de çeşitli reformlar yapılarak ekonominin güçlenmesi lazım.

6 AY İÇİNDE BU KÖTÜ GÜNLERİ UNUTACAĞIMIZI GARANTİ EDİYORUM

Erdoğan iktidarı paşa paşa bırakır. Seçimlerde hile yapamazsınız. SADAT'la falan Türkiye'yi evine kapatamazsınız. Palavraları geçelim. Millet İttifakı başa geldi. Ortak bir ekonomi programı koydular. 2-3 kalemde kısa vadede yapacaklarınızı anlatın. 3 tane şey yapacaklar ve ekonominin iyiye gittiğini, yeni cumhurbaşkanı iktidarı devraldıktan sonra 6 ay içinde bu kötü günleri unutacağımızı sizlere garanti ediyorum. TCMB'ye bağımsızlığını iade etmek, Kamu İhale Yasası'nı AB normlarında revize etmek, HSK Adalet Bakanı ve müsteşarını çekmek. Bu üç tanesi yetecek."

" AK PARTİ'NİN ERİDİĞİNİ GÖRECEĞİZ"

"AK Parti'nin eridiğini göreceğiz" diyen Atilla Yeşilada, "Önümüzdeki aylarda işler kötüye gidecek çünkü Türkiye inatla ve bir takım dini olduğu iddia edilen sapık ideolojilerle yönetiliyor. Türkiye bir kur depremi daha yaşayacak, enflasyon yüzde 100'e çıkacak, cari açık 50 milyar dolara çıkacak, her geçen gün AK Parti'nin eridiğini göreceğiz" tespitinde bulundu.