MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan’ın 24 Nisan’da gerçekleştirilen ‘İş Dünyası ve Ekonomi Basını Söyleşileri’ kapsamındaki konuşmasında yaptığı “Ekonomi kendi ayakları üzerinde duran bir hanımefendi gibidir” yorumu sosyal medyada tepki çekmesi dikkat çekti.

Yazar Yekta Kopan, MÜSİAD Başkanı’nın sözlerine dair haberin kupürünü Twitter hesabından paylaşarak “E pes ama!” yorumunda bulunurken; sosyal medyadaki kadınlar da Kaan’ın açıklamalarındaki seksist ifadeleri eleştirdiği gözlemlendi.

Dünya gazetesinde Osman Kılıç imzasıyla yayımlanan haberin, MÜSİAD ve Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) iş birliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kaan’ın açıklamalarına dair bölümlü şöyle:

-Ekonominin fazlasıyla dişil olduğu üzerinde duran Kaan, “Onun kimyasını anlamamız lazım” dedi. Ekonominin hafif ‘maço’luk da istediğini aktaran Kaan, ekonominin fazla serbest bırakılmaya da gelmek istemediğini söyledi.

Abdurrahman Kaan kimdir*?

1967 yılında Trabzon’da doğdu. Lise eğitimini 1980-1985 yılları arasında Bakırköy İmam – Hatip Lisesi’nde, Üniversite eğitimini ise, 2008 – 2013 yılları arasında Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi’nde tamamladı.

Kaanlar Gıda Sanayii’nde, 1985’ten beri sürdürdüğü Yönetim Kurulu Üyeliği’ne devam ediyor. O yıldan bu yana, kendi firmasında, süt sektöründe aktif bir şekilde üst düzey yönetici olarak görev aldı. 1995 yılı sonuna kadar sıcak pazarda rol alırken, elde ettiği tecrübeyi değişen pazar taleplerine göre 1996 yılından itibaren Üretim-pazarlama-satış alanlarında değerlendirdi; iş geliştirme ve AR-GE de de üst düzey yöneticilik yaptı. Aynı zamanda ulusal ve uluslararası zincirlere ürün satışını halen kendisi sürdürüyor.

Abdurrahman Kaan uzun yıllardır MÜSİAD üyesi. Kaan ailesi, kurulduğu günden bu yana MÜSİAD’da yer alıyor. Kaan MÜSİAD’da, 2003-2006 yılları arasında Gıda Tarım Sektör Kurul Başkan Yardımcısı, 2006-2009 yılları arasında Gıda Tarım Sektör Kurul başkanı olarak görev yaptı. 2009'dan sonra MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olarak Sektör Kurullarından Sorumlu Başkan Yardımcılığı, Bütçe ve Mali İşler Başkanlığı yaptı ve 4 yıl da Teşkilatlanmadan Sorumlu olarak çalıştı. 2012 yılından bu yana ise Yurtiçi Teşkilatlanmadan ve Eğitim, Kültür, Araştırma ve Yayınlar komisyonlarından sorumlu MÜSİAD Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.


*Özgeçmiş, MÜSİAD’ın internet sitesinden alınmıştır.