Fahrettin Koca, İçişleri Bakanlığı'nın eğlence mekanları ile ilgili kısıtlamayı önümüzdeki günlerde duyuracağını açıkladı.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Fahrettin Koca, İstanbul'da durdurulamayan vaka artışını değerlendirken megakentte getirilecek kısıtlamalar hakkında bilgi verdi.

Sokağa çıkma yasağının düşünülmediğini ifade eden Koca, eğlence mekanlarının çalışma saatlerine kısıtlama getirileceğini belirtti.

Fahrettin Koca'nı İstanbul'daki kısıtlamalar hakkında açıklaması şöyle oldu:

Özellikle gece 12.00'den sonra bildiğiniz gibi müzikli ortamların yasaklandığını biliyoruz.

Bunun daha erken saatlere çekilmesiyle ilgili Bilim Kurulu'nun önerisi oldu. Önümüzdeki günler İçişleri Bakanlığımız bir duyuru yapmış olur.

İSTANBUL'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELECEK Mİ?

Bir kısıtlama düşünmüyoruz. Özellikle alınması gereken, uyulması gereken tedbirlere vatandaşımızla birlikte, 83 milyon bir olarak İstanbul'da 16 milyon vatandaşımız kararlılık içinde olursa biz bunun üstesinden geliriz.

Gaziantep, Batman, Ankara'da yükselmişti. Biz sonuçları aldık. Ankara 5 hafta önce İstanbul'un iki katıydı. Ankara bu tedbirlerle geriledi. Sokağa çıkma yasağı yapılmadan bu sonuçlar alındı.

16,5 milyon vatandaşımız tedbirlere uyma noktasında hassasiyet gösterir,bizler de üzerimize d üşen sorumluluğu yerine getirirsek bundan başarıyla çıkacağına inanıyorum. GERÇEK GÜNDEM