Türkiye'de vaka sayısında son durum ve alınan son önlemler ile ilgili son dakika habeleri peş peşe geliyor. Corona virüsü vaka sayısı son durumu tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk vaka görüldüğünden bu yana her 24 saatte bir halkı, Türkiye'deki corona virüsü vaka sayısı, ölü sayısı ve iyileşen sayısı ile bilgilendiriyor. Dün, Sağlık Bakanlığı corona virüsü tablosu ve vaka sayısını gösteren COVİD-19 sayfası erişime açıldı. Peki, Türkiye'de son durum ne ve ölü - vaka sayısı kaç? Haberimizde, corona virüsü görülen iller ve KOVİD-19 vaka sayısı yer alıyor. İşte, hastalığı nasıl geçirdiklerine ilişkin detayları ile birlikte, Türkiye'de corona virüsü vaka - ölü - iyileşen sayısı ve corona virüsü görülen iller...CORONA VİRÜSÜ ÖLÜM ORANLARI

Mart ayı itibarıyla Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından açıklanan ölüm oranı %3.4'tür

Çeşitli ülkelerdeki yeni çalışmalar ve Massachusetts'teki koronavirüs salgını, corona virüsün bulaşma ve yayılma özellikleri ile ilgili yeni bilgileri gün yüzüne çıkardı. Corona virüsü üzerinde çalışan bilim insanları, virüsün esas olarak yüksek ateş, öksürük veya nefes almada zorluk gibi belirtiler gösteren kişiler tarafından yayıldığını vurguladı. Bu doğruysa, bu iyi bir haber, çünkü açıkça hasta olan insanlar tanımlanabilir ve izole edilebilir, bu da bir salgını kontrol etmeyi kolaylaştırır. Ancak yeni yapılan bir çalışma, corona virüsü belirtileri taşımayan bir insanın da virüsü etrafına yayabileceğini ortaya çıkardı.

"CORONA VİRÜSÜ BELİRTİLER OLMADAN DA BULAŞABİLİR"

Virüsün belirtiler gösterdiği ve öksürük gibi yollarla bulaştığı biliniyordu. Ancak, en az 82 vakanın olduğu Massachusetts'teki çalışmalar, koronavirüs kümesinin henüz belirti göstermeyen insanlar tarafından başka insanlara bulaşabileceğini ve semptomları olmayan kişilerin önemli miktarda enfeksiyona neden olduğunu gösteriyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHÖ) Korona Nedeniyle Ölüm Oranı %3.4 sabah