Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün “Yalan haberler oluşturarak, aralarında anlaşıp fiyat artıranları, stokçuluk yapanları takip altına aldık” dedi. Erdoğan’ın işaret ettiği isimlerden iş insanı Tahir Büyükhelvacıgil’e 16 Mayıs 2018’de ödül verdiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yalan haberler oluşturarak, aralarında anlaşıp fiyat artıranları, stokçuluk yapanları takip altına aldık. Bu tamahkarlarla mücadele ediyoruz. Sorun hukuki değil, ahlaki olduğu için istediğimiz sonuçları almakta güçlük çekiyoruz” açıklamasında bulundu. 

Erdoğan sözleri Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’i akla getirdi.  Tarım ve Orman Bakanlığı, Nisan ayı başında Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil hakkında 'fiyatların sebepsiz yükselmesine' neden olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. 

Tahir Büyükhelvacıgil, ayçiçeği yağları için "Market rafları dâhil mart sonu veya nisan ortasına kadar yetecek düzeydedir" açıklamasında bulunmuştu. 

ERDOĞAN’IN ELİNDEN ÖDÜL 

Tahir Büyükhelvacıgil AKP’ye yakınlığıyla da bilinen bir iş insanı… 

Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Büyükhelvacıgil, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 16 Mayıs 2018’de düzenlediği törenle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın elinden TOBB'a ve ülke ekonomisine bulunduğu hizmetlerden dolayı “Hizmet Şeref Belgesi” aldı. 

İşte o kare:  

“OĞUL BÜYÜKHELVACIGİL TÜGVA’DA” 

Odatv'de yeralan habere göre,  Tahir Büyükhelvacıgil’in oğlu ve Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olan Kadir Büyükhevacıgil, Bilal Erdoğan’ın da yöneticisi olduğu TÜGVA’nın Kayseri şubesinde düzenlediği “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma” başlıklı Genç Yönetici Okulu’na konuşmacı olarak katıldı.