Vuslata erişinin 10’uncu sene-i devriyesinde hayır ve minnet ile yâd edilen Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mız için İslâm ülkelerinden mesajlar gelmeye devam ediyor. Gazetemize açıklamalarda bulunan Nijerya Modibbo Adama Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Abdullahi Saleh Bashir, ihtiyaç olduğu anda Erbakan Hoca’mızın Türkiye’nin kapılarını Nijerya’ya açtığını vurgulayarak, “Nijerya, çabaları için merhum başbakana sonsuza kadar borçlu kalacak” dedi.

Millî Görüş Lideri, 54. Hükümet’in Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mız vuslata erişinin 10’uncu sene-i devriyesinde, dünyanın dört bir köşesinde rahmetle ve minnetle yâd ediliyor. Sadece Türkiye’nin değil tüm İslâm ülkelerinin kalkınması, refah içinde yaşaması için önemli çalışmalara imza atan Erbakan Hoca’mızın yaptığı hamlelerden, bugün hâlâ yararlanılıyor. Nijerya Modibbo Adama Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Abdullahi Saleh Bashir, Erbakan Hoca’mızın vefat yıldönümü sebebiyle gazetemize açıklamalarda bulundu.

“HOCAMIZ, İLİŞKİLERİN İYİLEŞMESİNE BÜYÜK KATKIDA BULUNDU”

Nijerya’da bulunan Modibbo Adama Üniversitesi’nin Öğretim Görevlisi Dr. Abdullahi Saleh Bashir, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan gerçekten İslâm ülkelerinin, Afrika’nın, Nijerya ve Güney’in gelişmekte olan ülkelerinin dostuydu. Merhum Prof. Dr. Erbakan Hoca’mız Nijerya ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin iyileştirilmesine büyük katkıda bulundu. İki ülkenin gelişmekte olan ekonomilerine ve çok taraflı ilişkilerin geliştirilmesi için verdiği çabaları hatırlıyoruz. Erbakan Hoca, Türkiye başbakanı olarak 1996 yılında Nijerya’ya geldi ve o andan itibaren Nijerya ile Türkiye arasındaki ilişkiler gelişti. Hafızamda hâlâ taze olan bu ziyaret, Nijerya’nın üyeliğinden gurur duyduğu D-8 Grubu, ülkeler grubuna katılma niyetini ifade ettiği zamandı. Ziyaret aynı zamanda önemliydi çünkü o zamanlar birçok Batı ülkesi Nijerya’dan uzak duruyordu” dedi.

“NİJERYA, DAİMA ONA BORÇLU KALACAK”

Türkiye ve Nijerya’nın bugün hâlâ Erbakan Hoca’mızın vizyonundan yararlanmaya devam ettiğini vurgulayan Bashir, “Ülkemizin ihtiyaç duyduğu anda Erbakan Hoca ve Türkiye kapılarını Nijerya’ya açtı. Bugün her iki ülke Erbakan Hoca’mızın diplomatik baskısı ve vizyonundan yararlanmaya devam ederek ilişkilerini sürdürüyor. Nijerya, çabaları için merhum başbakana sonsuza kadar borçlu kalacak. Vefatının üzerinden on yıl geçti ama Erbakan Hoca’mız akıllarımızda yaşıyor. Allah, Erbakan Hoca’mıza rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Milli Gazete / Furkan Erten