Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, partisinin Eskişehir olağan genel kurul toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerinden olmayanları  HDP’li olarak gösterdiğini ifade eden Cemal Enginyurt, "Sayın cumhurbaşkanı buna çok alıştı. HDP kendinden uzaklaşıyorsa HDP, PKK oluyor. Son günlerde bir moda haline geldi yine, bir HDP milletvekilinin PKK'lı bir katille fotoğrafı yayınlandı. Cumhurbaşkanı TBMM'de terörist istemediklerini söylüyor. Vallahi doğru diyor, billahi doğru diyor. TBMM'de terörist istemiyoruz. PKK'lı ile fotoğrafı olanlar TBMM'den derhal atılmalı ama Fethullah Gülen denen şerefsizle fotoğrafı olanlar da bu meclisten hemen atılmalı" dedi.

Genel Kurul'da AKP iktidarını eleştirisini sürdüren Enginyurt, "Demokratları  Cumhur İttifakı'na dahil etmeye çalışıyorlar. Ama demokratlar 17-25 Aralık’ta 700 bin dolar saati rüşvet diye alan hırsızlarla asla bir olmayacak" diye konuştu.

"MHP'DEN BENİ ATANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN"

“MHP'den milletvekili seçildim. Allah afetsin de Recep Tayyip Erdoğan'a oy istedim. Seçilsin diye de çok uğraştık o dönem. Ama 2.5 yıl boyunca gördük ki olmuyor. Sabredemiyoruz, susamıyoruz. Dilimizin döndüğünce tepki gösterdim. Gün oldu toplum yararına projeden 1200 kişinin AKP binalarında işe alınmasına tepki gösterdim. Gün oldu berberin, esnafın, balıkçının derdi ile dertlenerek tepki gösterdim. Gün oldu Ayasofya'da Mustafa Kemal Atatürk'e beddua ettiklerinde esas size lanet olsun dedim. Gün oldu fındık üreticisinin hakkını, hukukunu savundum. Tarım Bakanına ‘Sen çiftçinin bakanı mısın? Tekelci sermayenin bakanı mısın diyerek tepki gösterdim. Nihayetinde de Cumhur İttifakına zarar veriyorum diye MHP'den atıldım. Allah atandan razı olsun. İyi ki attılar. Hiç rahatsız değilim. Ben haklarımı onlara helal ettim. Ben Türk milliyetçisiyim, ben vatanseverim. Ben mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri olmaktan şeref duyuyorum. Ama ben Allah resulünün haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır sözüne de iman ettim. Ben komşusu açken karnı tok yatan bizden değildir sözüne iman ettim."

"APO DENEN KATİLE MEKTUP YAZDIRIRKEN HDP NEDEN PKK'LI DEĞİLDİ"

“Sayın cumhurbaşkanı buna çok alıştı. HDP kendinden uzaklaşıyorsa HDP, PKK oluyor. Son günlerde bir moda haline geldi yine, bir HDP milletvekilinin PKK'lı bir katille fotoğrafı yayınlandı. Cumhurbaşkanı TBMM'de terörist istemediklerini söylüyor. Vallahi doğru diyor, billahi doğru diyor. TBMM'de terörist istemiyoruz. PKK'lı ile fotoğrafı olanlar TBMM'den derhal atılmalı ama Fethullah Gülen diyen şerefsizle fotoğrafı olanlar da bu meclisten hemen atılmalı. Sayın Cumhurbaşkanı, FETÖ'cü, PKK'lı diye önüne gelene hakaret ediyor. Cumhurbaşkanına sormak lazım. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Habur'da çadır mahkemesi kurarken HDP neden PKK'lı değildi. Diyarbakır'da Şivan Perwer ile meri türküsü söylerken HDP neden PKK değildi. İmralı'daki şerefsize 110 ekran televizyon göndermekle övünürken HDP neden PKK'lı değildi. Ekrem İmamoğlu'na oy vermesi diye Apo denilen katile mektup yazdırırken HDP neden PKK'lı değildi. Osman Öcalan katilini televizyona çıkartırken HDP neden PKK'lı değildi. Şimdi HDP seni desteklemiyor, yanlarında değil diye başlıyor, CHP ve İYİ Parti bizi de dili dönüp söyleyemiyor galiba ‘bunlar HDP ile beraber' diyor. HDP kendisiyle bir olursa PKK'lı değil, HDP başkalarıyla bir olursa PKK'lı. Cumhurbaşkanı bizim ne olduğumuzu buradan duysun. Ne mutlu Türk'üm diyene."

"YÜREĞİNİZİ YETİYORSA BEDEL ÖDETİN BİZE"

“Baskılara maruz kalıyoruz. Ülkenin en başındaki, en tepesindeki adam diyor ki ‘Sokaklara çıkmayın, çıkarsanız bedel ödetirim size' diyor. Biz de Gültekin Uysal ile haykırıyoruz; sokaklardayız, yüreğiniz yetiyorsa gelin bedel ödetin bize. Sizden korkan sizin gibi olsun, sizden korkan namert olsun, namertoğlu namert olsun. Ülkenin cumhurbaşkanı tehdit etmez, ülkenin cumhurbaşkanı milleti bölmez, parçalamaz. Ülkenin cumhurbaşkanı zillet demez, ülkenin cumhurbaşkanı illet demez. Ülkenin cumhurbaşkanı kendinden olmayana PKK'lı, FETÖ'cü demez. Derse adama derler ki bunları görmek istiyorsan aynaya bak, kendinin ne olduğunu göreceksin."

"17 BİN VATANDAŞIN DOĞAL GAZI KESİLDİ"

“Cumhurbaşkanı hafız törenine gidiyor, Bay Kemal; illet, zillet, PKK'lı, FETÖ'cü. Sayın cumhurbaşkanı temel atma törenine gidiyor; Bay Kemal illet, zillet. Dünyanın neresinde iktidarın muhalefeti eleştirdiği görülmüştür. Türkiye'de değil mi? 20 yıldır ülkeyi bunlar yönetiyor. 20 yıldır yönettikleri ülkede daha dün Eskişehir'de 28 yaşındaki bir genç delikanlı borçları nedeniyle intihar eti. Yönettikleri ülke bu. Daha 4 gün önce 20 yaşında Enes Kara, psikolojim bozuldu diye intihar etti. Yönettikleri ülke bu. Yönettikleri ülkede açlık, yoksulluk, sefalet almış başını gidiyor. Yönettikleri ülkede daha dün Eskişehir'de 17 bin vatandaşın doğalgazı kesildi."

"NE YAPTIKLARINI BİLMEZ HALDELER"

“Bir maliye bakanı var gözünün içine bakıp ta hiçbir şey görmediğim. Her gün saçmalamaya devam ediyor. 2023 yılı Haziran ayında enflasyon tek haneli rakama düşeceğini söylüyor. Hayırdır hacı! Daha bir ay önce 3 ayda kurtulacaktık ya! 3 ayda ortalık güllük gülistanlık olacaktı ya. Maliye Bakan  Yardımcısı hep beraber dua edelim de diyor bu işi başaralım. Hayırdır! Yukarıda  Merkez Bankası var da size dolar mı gönderecekler. Ne, nereden dua ile mi yönetiyorsunuz ülkeyi. İşine geldi mi duaya sığınıyorlar, işine geldi mi Allah yapar diyorlar. Ama işine geldi mi ‘Reis başardı' diyorlar. Dolar çıkıyor dış güçler çıkardı, faiz çıkıyor dış güçler yükseltti, enflasyon yükseliyor dış güçler yükseltti. Ama 20 Aralık günü Maliye Bakanı ‘kıpır kıpır oynadı her tarafım' diyor. Ne oldu lan dedim diyor, ‘bu dolar niye düştü, bilemedim. Sonra bir baktım ki Allah razı olsun reis düşürmüş' düşünce reis düşürüp halay çekiyorlar, çıkınca dış güçler deyip Allah'a havale ediyorlar. Ne yaptıklarını bilmez haldeler."

Kaynak: Milli Gazete