Ankara'da dört vatandaşın canını alan yağışlı hava devam ederken Valilik'ten yeni yağış uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamada vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve yerel doluya karşı dikkatli olması istendi.

Yağışlı hava nedeniyle dört kişinin hayatını kaybettiği Ankara'da şiddetli yağışlar etkisi sürdürüyor.

Başkent'te yaşanan sel felaketinin yaraları henüz sarılmadan Valilik yağışlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Şiddetli yağışların bugün de devam edeceğinin kaydedildiği açıklamada vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması çağrısında bulunuldu.

ANKARA GENELİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Valiliğin internet sitesinden yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Salı) öğleden sonra görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Ankara genelinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

AFAD İL İL UYARDI

Valiliğin yaptığı açıklamada Ankara'nın yanı sıra çevre illeri de kapsayan bir uyarı yer aldı.

Açıklamada, "Bugün öğle saatlerinde Ankara, Bolu, Eskişehir ve Bilecik çevreleri ile Bursa'nın doğusunda kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" denilerek vatandaşların dikkatli olması gerektiğine dikkat çekti.

SEL DÖRT CAN ALDI

Ankara'da etkili olan şiddetli yağışlar hayatı olumsuz etkiledi.

Cumartesi günü Ankara Mamak, Çankaya ve Altındağ'da yıkımlara neden olan yağış ayrıca dört vatandaşın da yaşamını yitirmesine sebep oldu.

Sele kapılan vatandaşlar için yapılan çalışmalarda arananların cansız bedenlerine ulaşıldı.

ELEKTRİK AKIMINA KAPILDI

Akkurt'ta yaşanan sel felaketinde henüz 21 yaşında olan Muhammed Şahin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybederken, CHP Mamak İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit de Altındağ'daki Tatlar deresinin taşması sonucu cumartesi günü yaşamını yitirdi.

Selde kaybolan Ramazan Gök isimli vatandaşın cansız bedenine dün ulaşılırken, 67 yaşındaki Mustafa Demirel'in de selden kaçarken bölgeden bildirilen haberler arasında.

SAĞANAK BAŞLADI

Ani bastıran yağış nedeniyle birçok noktada su taşkınları oldu, trafikteki araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Ankara-Çankırı ve Ankara-Eskişehir yollarında araç sürücüleri trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Eskişehir yolundaki bazı alt geçitler trafik polisleri tarafından araç geçişine kapatıldı. Dikmen'in bazı bölgelerinde de sağanak etkili olurken, Öveçler Vadisi sular altında kaldı.

Akyurt ilçesinde de öğleden sonra başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Çınar Mahallesi tarafından akan suların biriktiği Aselsan kavşağında tahliye için ekipler çalışma başlattı. Bölgedeki bazı fabrikalarda da su baskınları yaşandı.

Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise zorluklar yaşadı.

Kaynak:Karar