Cumhur İttifakı destekçilerinden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Rusya – Ukrayna savaşını analiz ederken yaptığı Hz Muhammed benzetmesi gündem oldu.

Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla Rusya, Ukrayna’ya savaş açarken Dünya genelinde bir çok ülke Rusya’ya karşı tavır aldı. Türkiye’de de halk Ukrayna’ya yardım seferberliği başlatırken AK Parti hükümeti tarafsızlığını korumaya çalışıyor. Durum böyleyken Cumhur İttifakı destekçilerinden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Rusya yanlısı söylemleriyle ön plana çıkıyor.

DOĞU PERİNÇEK’TEN SKANDAL HZ MUHAMMED BENZETMESİ

Perinçek’in Rusya’yı aklama çalışmalarından son konuşması ise olay oldu. Perinçek Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşı Hz Muhammed (SAV)’in Bedir ve Uhud savaşına benzetti. Katıldığı bir televizyon kanalında konuşan Perinçek şu skandal ifadeleri kullandı.

"Milli Kurtuluş Savaşı’na evet, emperyalist savaşına hayır! Savaşa karşıysak ABD’nin genişlemesine tavır alacağız. Savaşa hayır diyenlerin hiçbiri NATO’ya hayır demiyor. ABD emperyalizmine hayır demiyor. Uhud Savaşı'na, Hz. Muhammed’in Bedir Savaşı'na hayır diyebilir misiniz? Zulme karşı savaştılar. Ona da hayır derseniz Müslümanlık ortada kalmaz. Dünyada savaşlar var haksız savaşlar var. Haklı savaşa evet, haksız savaşa hayır. Rusya'nın bu müdahalesi, hem Türkiye'nin hem Çin'in hem de İran'ın yararına."