Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi 8. gününe girerken Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in iş insanı Ethem Sancak'ın da içinde bulunduğu bir heyetle Rusya'ya gittiği ortaya çıktı. Türkiye'nin Rusya'nın işgal girişimini onaylamadığını ifade ettiği bir ortamda yapılan ziyarette Perinçek ve heyetinin kimle görüştüğü açıklanmadı. Perinçek, canlı yayında yaptığı açıklamada 'Rusya'nın Türkiye'nin tutumunu onaylamadığını' bildirdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Moskova’ya yaptığı ziyarette iş insanı Ethem Sancak’ın da bulunduğunu söyledi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da yayınlanan bir programda Rusya- Ukrayna savaşına ilişkin konuştu.

Rusya’ya açıktan destek verdiklerini belirten Perinçek, parti heyetinin de Moskova’ya ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi.

Perinçek heyette ünlü iş insanı Ethem Sancak’ın da bulunduğunu belirtti.

Rusya’nın Türkiye’nin tutumunu onaylamadığını ifade eden Perinçek şöyle konuştu:

“Bizim parti dün heyetimiz Moskova’ya gitti. Sayın Tugay Şen başkanlığında Şule Perinçek, Erman Sülük ve Ethem Sancak’ın da bulunduğu bir heyet. Çok önemli görüşmeler yaptılar.

Rusya’da Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüştüler. Rusya’nın Sayın Tayyip Erdoğan’ın tutumlarını vefalı bulmadığını söyleyebilirim.

Parti heyetinden aldığım bilgileri şimdi açıklamayacağım. İstanbul Ruslar için çok kıymetli. Türkiye’nin dostluğu da çok kıymetli. Niye İstanbul’u değil de Belarus’u seçiyor? Bu da Türkiye’ye bir mesaj. ‘Sen benim güvenimi sarstın’ diyor.”

"RUSYA'NIN SİLAHLARI BARIŞ GETİRİYOR" ÖVGÜSÜNDE BULUNMUŞTU?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesine övgüler dizmişti. Söz konusu işgal hakkında ''Barış ve huzur getiren silahlı operasyon'' ifadesini kullanan Perinçek, Rusya'nın Ukrayna işgalini Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'ı Ermeni işgalinden kurtarmasına benzetmişti. Perinçek, "Putin, barış ve huzur getiren modeli uyguluyor. Doların saltanatı çöküyor" diye konuşmuştu.

Kaynak: Karar