Zalim  Çin güçlerinin Doğu Türkistan'da sürdürdüğü zulüm devam ederken, Doğu Perinçek ve Aydınlık gazetesinin Katil Çin güzellemeleri bitmiyor. Sık sık Çin soykırımını öven açıklamalar yapan Doğu Perinçek'e yakınlığıyla bilinen Aydınlık gazetesinde "Mutlu insanların diyarı Sinciang" isimli bir ek yayınlandı.

SOYKIRIMA UĞRAYAN İNSANLAR MUTLU GİBİ GÖSTERİLDİ 

Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerine yönelik Çin zulmü durmaksızın sürerken Sincan Bölgesi'nin Çince telaffuzu olan 'Sinciang' şeklinde yayınlanan baskıda bölgede uygulanan soykırımın aksine yazılar yayınlandı. "Harika bir diyar: Sinciang, Sinciang'ın büyük dönüşümü, Sinciang, Çin'in dışa açılan değerli bir penceresi" şeklinde Çin Konsolosluğunu dahi kıskandıracak derecede güzellemeler yayınlandı. 

Çeşitli işkencelerle gündeme gelen Toplama Kamplarıyla ünlü bölgeye ilişkin yayınlanan yazı Mazlum Müslüman Uygur Türkleri'nin tepkisini çekti. Konuya ilişkin Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk Milligazete.com.tr'ye açıklamalarda bulundu.

"BU MİLLET ASLA DOĞU TÜRKİSTAN DAVASINDAN VAZGEÇMEYECEKTİR"

"İçimizde Çin sempatizanları Çin'in soykırımını örtbas etmeye çalışıyor." diyen Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, "Bu manşette bunun tipik bir örneği. Aydınlık gazetesi bu konuda Çin'in PR çalışmasının Türkiye uç beyidir. Bu arkadaşların yüreği yetiyorsa soykırım mağdurlarıyla yüzleşsinler. Bu utanç verici bir durumdur. Zulmü meşrulaştırmakta zulümdür. Bu millet asla Doğu Türkistan davasından vazgeçmeyecektir. " ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Milli Gazete / Ali Kemal İsmailoğlu