Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, geçen hafta Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın içerisinde bulunan Beştepe Millet Camisi'ndeki Cuma namazı tepkilere neden olmuştu. Virüs salgını önlemleri nedeniyle Türkiye’deki tüm camiler kapatılırken, Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen az sayıda katılımla Cuma namazı kılınmıştı.

Diyanet’in VIP Cuma namazına, AKP içinden ve muhalefetten tepkiler gelmişti. Bugün ise Diyanet’in ne yapacağı merakla beklendi. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı geçen hafta canlı olarak yayınladığı Cuma Namazı’nı bu hafta tam olarak vermedi. Diyanet TV’nin yayınında Ankara’daki Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde hafız Osman Şahin’in Cuma hutbesinin görüntüleri paylaşıldı. Geçen hafta ise Cuma hutbesini Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş vermişti. Cuma namazı geçen hafta Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki Beştepe Millet Camisi'nde kılınırken, bu hafta canlı yayın yerinin değiştirilmesi de dikkat çekti.

Diyanet TV’den sadece Cuma Namazı hutbesinin canlı olarak verilmesi, akıllara şu soruyu getirdi, “Diyanet bu hafta da VIP Cuma namazına devam etti mi?”