Suç örgütü lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili bir takım iddialar ortaya atarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Soylu'yu görevden alıp almayacağı merak konusu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Soylu'ya sahip çıkan bir açıklama yaparken, Erdoğan'ın sessizliği ise dikkat çekiyor.

Kulislerde dolaşanlara göreyse, Erdoğan sular durulana kadar Soylu'ya dokunmayacak.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Soylu'nun 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları döneminde, evine operasyon yapılan dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’le ilgili sarf ettiği, "Benden önceki içişleri bakanlarının oğluyla ilgili birtakım şeyler var, para sayma makineleri filan" sözleri Erdoğan'a 'arkamda dur' mesajı olarak yorumlandı.

Habere göre, Soylu, Erdoğan'a, hakkında ortaya atılan iddialar ile 2013'teki yolsuzluk iddialarının benzer bir süreç olduğu ve şimdi de iktidara yönelik bir operasyon gerçekleştirildiği, bir nevi 'aynı oyun'un sahnelendiği yönünde mesaj verdi.

AKP içinde, Erdoğan'ın Soylu'nun yanında yer aldığı yorumları yapılırken, Soylu'nun şu anda görevden alınmasının, 'mafya karşısında kaybedildi' algısı oluşturmasına neden olabileceği, bu nedenle Erdoğan'ın Soylu'yu şu an görevden almayacağı yorumları var.

Ayrıca Peker’in açıklamaları karşısında Adalet Bakanlığı’nın da “Erdoğan’ın talimatı üzerine” karşı hamlede bulunmak için yakın süreçte adım atacağı konuşuluyor. Bakanlığın, Peker ve iddiaları ile ilgili tüm hukuki süreci başlatacağına dikkat çekilerek “Yakın bir zamanda Peker’i Türk mahkemeleri karşısında, yargı önünde hesap verirken görürseniz şaşırmayın” değerlendirmeleri yapılıyor.