Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy'un Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'ın davetiyle tarihi Bahtiyar Yokuşu'nu ziyaret ettiği sırada kadın polise çantasını ve şemsiyesini taşıttı.

Söz konusu olay, sosyal medyada tepki çekti. Ersoy’a “polise çanta, şemsiye taşıttıramazsın” denildi.  

Eleştirilere Instagram hesabının hikaye bölümünden yanıt veren Ersoy, “Son 2 gündür gördüklerim ve okuduklarım, durumun aslı bilinmeden yazılanlar gerçekten rahatsız edici boyutta” iddiasında bulundu.

Polis memurunun 3 yıldır yanında olduğunu kendisini çok sevdiğini hatta kardeşi gibi gördüğünü, gülüp dertleştiğini ifade eden Ersoy, “Ayşe Hanım'ın polis sıfatına dayanarak bana yapılan eleştiriler ve hakaretler gerçekten akıl alır gibi değil” dedi.

“Umarım farklı ve önemli gündemleri daha çok konuşup gerçekten fayda yaratırsınız”
Ersoy şöyle devam etti:

Ben kimseye, eleştirilerinize konu olan şekilde bir davranışta bulunacak bir insan değilim. Konunun şerefli Türk polisi üzerinden yürütülerek çarpıtılması ve sahte hesaplar üzerinden özellikle kasti olarak yapılan yorumlar hiç hoş değil. ‘Polisimize şemsiye taşıttı, çanta taşıttı’ gibi provokasyonlu cümlelerle hiçbir yere varamayacaksınız; çünkü biz o değiliz. Ayşe Hanım benim kardeşim gibi, en yakın arkadaşım gibidir. Sağanak yağmurda kendisine ve bana tuttuğu şemsiyenin sizi bu kadar rahatsız edeceğini inanın bizde hesaplayamadık... Yaratılmaya çalışılan suni gündemde sadece samimiyetsizlik ve haksızlık görüyorum. 2 gündür bu konu hakkında söylenenleri ve yazılanları Ayşe Hanım da ben de hayretler içinde izliyoruz. Umarım farklı ve önemli gündemleri daha çok konuşup gerçekten fayda yaratırsınız…

Kaynak: Milli Gazete