Eski Ekonomi Bakanı Ufuk Söylemez, Aydınlık'ta "Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil!" başlığıyla bir yazı kaleme aldı. Söylemez yazısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi şahsen tanıdığını belirterek 'amiral bildirisi', 'AYM ve HDP kapatılsın' mesajlarıyla ilgili şu ifadelere yer verdi: 

"Devlet Bahçeli ise, geçmişten şahsen tanıdığım, nezaketi ve saygısı ile bildiğim bir siyaset ve devlet adamıydı. Ama son günlerdeki açıklamaları -ki muhtemelen yakın yardımcıları veya danışmanları hazırlıyor- son derece sert ve köşeli. Halbuki, toplumu kamplaştıran ve ötekileştiren söylemler, milli birliğe hizmet etmez, etmiyor.

İYİ NİYETLİ DEĞİL

Ben Sn. Bahçeli’nin AKP’nin HDP’nin kapatılması konusunda pek de samimi ve iyi niyetli olmadığını hissettiği için böyle davrandığını tahmin ediyorum. Yoksa deneyimli bir siyaset ve devlet adamı “AYM kapatılsın” demez kolay kolay.

Bu konuda benim kişisel tahminim, HDP’nin kapatma davasının, dostlar alış-verişte görsün misali süreceği, belki para cezası verileceği veya bazı isimlere yasak getirileceği ama kapatma kararı verilmeyeceği yönünde.

ABARTILI LAFLAR

Çünkü kapatmanın AKP’nin, CHP’yi HDP’yle iş birliği yapmakla suçlama argümanını da ortadan kaldıracağını düşünüyorlar belli ki.

Sn. Bahçeli, belki de bunu fark ettiği veya hissettiği için söylemlerini sertleştirmeye yönelmiş olabilir.

Ama Amiraller hakkında “rütbeleri sökülsün, maaşları kesilsin” gibi söylemlerinin hukuk ve vicdana uygun düşmeyen, abartılı laflar olduğunu düşünüyorum.

Bir dostum dün, “Sn. Bahçeli iyi ki emekli Amiraller kurşuna dizilsin ve/veya asılsınlar falan demedi” diye mesaj göndermiş."