Gazeteci yazar Orhan Uğuroğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, AK Parti’nin ittifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında yıllar önce sarf ettiği sözleri yeniden kaleme aldı. Bahçeli’yi kızdıracak defterleri açan Orhan Uğuroğlu, Bozdağ’ın Bahçeli’ye yönelik sözlerini hatırlatarak, “Bahçeli, bu sözlerin sahibi Bozdağ'ın Adalet Bakanı yapılması karşısında susacak mı gürleyecek mi göreceğiz.” dedi.

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, yazısında AK Parti ile MHP arasında 2009’da “PKK ile çözüm süreci” sırasında başlayan tartışmaları hatırlattı. O dönem AK Parti Grup Başkanvekili olan Bekir Bozdağ’ın TBMM’de düzenlediği basın toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Abdullah Öcalan'ı ancak Milliyetçi Hareket Partisi asar. Ürkeklere değil erkeklere oy verin” sözlerini hatırlatarak, şu ifadeleri yazdı:

“Peki, Başbakanlık'ta bu idamın önünü kesen kimdi? MHP.

O zaman 7 saat görüşme yaptılar. Görüşme sonrasında da idam dosyasının Başbakanlık'ta tutulmasına karar verildi.

Bahçeli diyor ki 'Benim imzam yok, göstersinler.' İşte Sayın Bahçeli'nin imzası…"

AKP Meclis Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ basın toplantısında Başbakan Bülent Ecevit ile Başbakan yardımcıları Mesut Yılmaz ve Devlet Bahçeli'nin imzaları olan "Karar Metni" başlıklı bu belgeyi gazetecilere dağıtmıştı:

Bozdağ, Öcalan'ın idam dosyasının başbakanlıkta bekletilmesine yönelik karar metninde yer alan şu bölümü de basın toplantısında okumuştu:

- "Genel başkanlar, hukuka saygı içinde aldıkları bu kararın, terör örgütü ve yandaşı çevrelerce milleti ve devleti ile Türkiye'nin yüksek menfaatleri aleyhine kullanılmak istendiğinin değerlendirilmesi halinde, erteleme süreci kesilerek infaz sürecine derhal geçilmesi hususunda görüş birliğine varmışlardır"

Bozdağ sözlerine şöyle devam etmişti:

- "Şimdi diyorlar ki 'PKK muhatap alınıyor.' Ancak PKK'yı muhatap alan ilk ve son kendileridir.

Resmî bir belge ile PKK'ya 'Sakın eylem yapmayın. Eylem yaparsanız bölücü başını asarız' deniliyor. Bu PKK'yı muhatap almak demek değil mi?

Erciyes Ovası'nda kurt olup Ankara'da kuzu olmamak lazım…

Orada uluyorsan Ankara'da da uluyacaksın,

Meclis'in çatısı altında da uluyacaksın.

Öyle yağma yok. Milletin yanında erkek ama Meclis'te ürkek olacak tavrı biz hiç benimsemedik, kabul etmedik…”

Orhan Uğuroğlu yazısının sonunda, “Abdulhamit Gül'ün Adalet Bakanlığı'ndan affını istemesi sonrası yerine Bekir Bozdağ atanınca dedim ki; Olmaz, olamaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kadar da hata yapamaz... Bahçeli, bu sözlerin sahibi Bozdağ'ın Adalet Bakanı yapılması karşısında susacak mı gürleyecek mi göreceğiz…” ifadelerini kullandı.