MHP Kurucu Lideri Alparslan Türkeş için Ankara'da yapılan saldırıyla ilgili konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bahçeli, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır. Her gün de takip edeceğim" dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında çıkışında konuştu. 
 

Bahçeli, 'Mansur Bey dikkat etsin' demişti... CHP'den jet cevap

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin TBMM'de düzenlenen haftalık grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Ankara’da düzenlenen ve Ülkü Ocakları üyeleri tarafından yapıldığı iddia edilen saldırıyla gündeme gelen Alparslan Türkeş’i anma toplantısına ilişkin soruya “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Beyin elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Arkasında bir ülkücü nefes var” cevabını verdi. 

CHP’Lİ TORUN'DAN CEVAP: ORADA DUR BAHÇELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerine ilk cevap CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan geldi. Torun, sosyal medya platformu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Orada dur Bahçeli! @mansuryavas06’ın arkasında her şeyin farkında olan, gönül rahatlığıyla gidip oyunu veren halkın ve gençliğin nefesi var. Tehditleriniz acizliğinizdir.” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli: Mansur Bey dikkat etsin, arkasında ülkücü nefes var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, daha sonra yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

ARKASINDA HALKIN NEFESİ VAR

“Sayın Mansur Yavaş Ankara’nın seçilmiş belediye başkanıdır. Mansur Yavaş’ın arkasında Ankara halkının ve Millet İttifakı’nın nefesi vardır. Anlaşılıyor ki ülkemizi her alanda uçuruma sürükleyenler, artık tehdit dilinden medet umacak hale gelmiştir. Bu durum açıkça acizliktir.

ASIL KAOS TEHDİT DİLİNİN SAHİPLERİDİR

Bu tehdit dilinden şimdiye kadar kimseye fayda gelmemiştir, bundan sonra da gelmeyecektir. Sayın Bahçeli ayrıca grup konuşmasında, ‘kaosa yatırım yapanlar, provokasyon nöbetine girenler akıllarını başlarına devşirsinler’ demiş. İşte asıl kaos arayan bu tehdit dilinin sahipleridir. Seçilmiş belediye başkanımızı tehdit etmeye kalkanlar, önce haddini bilmelidir.

HİÇBİR BAŞKANIMIZI YEDİRMEYİZ

Bahçeyi şunu açık ve net olarak bilmelidir: Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiçbir belediye başkanımızı bu tehdit diline yedirmeyiz. Eşkıyalığa yeltenenlere de asla pabuç bırakmayız.”

Geçen hafta sonu Alparslan Türkeş Vakfı tarafından Ankara’da düzenlenen MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in 104. doğum günü anmasına düzenlenen saldırıya ilişkin konuşan Bahçeli şunları kaydetti:

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır. Her gün de takip edeceğim."