Devlet Bahçeli ile ilgili Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu'dan flaş bir iddia geldi.  MHP’nin siyasi hayatlarını, hedeflerini   AK Parti'ye ve Erdoğan'a entegre eden bir garip tavır ortaya koyduğunu söyleyen Uğuroğlu, "MHP'liler Devlet Bahçeli'nin  Cumhurbaşkanlığı adaylığını veto etti" diye yazdı.

"Bahçeli cumhurbaşkanı adaylığını açıklayamıyor… Yetmedi; Devlet Bahçeli de Devlet Bahçeli'nin adaylığını veto etti" diye yazan Orhan Uğuroğlu, yazısında MHP’nin AK Parti’ye olan tutumunu sert bir dille eleştirdi.

"Her şey ayan beyan ortada... Siyasi hayatlarını, hedeflerini AKP'ye ve Erdoğan'a entegre eden bir garip siyasi tavır ortaya koyuyor MHP" diye yazan Uğuroğlu, "Sonra da kalkıp  İYİ Parti Genel Başkanı  Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı adaylığını HDPnin veto ettiği yalanını üretiyorlar. Allah akıl fikir versin" dedi.

"Önce kendi liderlerinin AKP'ye ve Erdoğan'a teslim olan tavrına baksınlar" diyerek MHP'yi eleştiren Uğuroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Siyaseten ülkeyi yönetmeye aday olmayan MHP; Gerçek muhalefet yapan, vatandaşın büyük ilgi ve desteği ile oy oranını tüm anketlerde yüzde 20'lere yükselten ve Türkiye'yi iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter rejim ile yönetmeye talip olan Meral Akşener'e iftira atıyorlar."

MHP'nin suskunluk içinde olduğunu belirten Orhan Uğuroğlu yazısına şöyle devam etti:

"Ege Denizindeki vatan toprağı 20 Türk adası, Yunanlar tarafından işgal edildi ve hatta tek tek edilmeye devam ediliyor. Yunan Cumhurbaşkanı, bakanları vatan topraklarımızda resmî devlet törenleri yapıyor devletimize meydan okuyor Devlet Bey umursamıyor. Bahçeli ‘Türkiye'nin beka sorunu var’ gerekçesi ile AKP iktidarını ve 'Tek Adam Rejimi'ni destekliyor. Ama vatan toprağımız 20 Türk adasının işgalini 12 adanın silahlandırılmasını görmezden geliyor."