Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği'nin kapatılması gerektiğini söyleyerek, "TTB kapatılmalıdır. Lazım gelen hukuki takibat başlatılmalıdır. Yöneticilerden hukuk önünde hesap sorulmalıdır." dedi. 1915 Çanakkale Köprüsü eleştirilen cevap veren Devlet Bahçeli, "Hedefleri tutmazsa millet ödeteceklermiş. CHP, vurgun iftirası da attı. O köprüden siz de geçeceksiniz. Bu kadar mı gözünün körleşti, gönlünüz köhneleşti? Madem diyecek iyi bir lafınız yok, susun da adam sansınlar. Köprüden geçmem diyorsanız buyurun denize atlayın." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Cemrenin havaya, suya, toprağa düşmesine rağmen karlı hava şartları malumdur. Kar yağışı bir yandan hayatın olağan akışını olumsuz etkilerken, önümüzdeki ayların verimli geçeceğini müjdelemektedir. Bu bahar bir başka güzellikte olacaktır.

Nevruz asırlar boyunca Türk coğrafyalarında birlik, dirlik, barış ve huzuru sembolize eden günün adıdır. Bolluk ve bereketin, dostluk ve kardeşliğin timsalidir. Nevruz bir diriliş adı, doğruluş atılımı, yeni bir güne yürüyüş adımıdır.

Doğudan batıya, kuzeyden güneye aynı inanç, aynı irade, aynı istekle bir araya gelen gönüller bu coğrafyayı vatan yapmış, sonsuza kadar var olacağımızı ispat etmiştir. Her şeyi birlikte paylaşan aziz millet, hiçbir şart altında bölücü emellere izin vermeyecektir.

Nevruz'u şiddete malzeme yapmak isteyenler zillete sözcülük yapmak isteyenlerdir. HDP'nin düzenlediği sözde Nevruz kutlamaları ağır tahriklere maruz kalmıştır. Korsan Nevruz programları düzenlenmiş, devlet ve millet karşıtları Türk'ün bahar bayramını gölgelemeye çalışmıştır. Kan içici vampirlere fırsat verilmeyecektir.

Bir teröriste barış insanı demek evvela barışa ihanettir. Teröristin yerin TBMM değil demir parmaklıkların arkasıdır.

Çanakkale zaferinin Atatürk'le değil köprüyle anıldığı yorumunu yapanlar hiçbir şey bilmezler. Yapılan her anıta saldıranlar, bunların kalpleri mühürlüdür. Çanakkale Türk milletinin namus kilididir.

Bizim feyzimizin ana kaynağı bellidir. Türkiye'yi kötüleme yarışına girenlerin soyunun sopunun nereye dayandığı meçhuldür. Bunların durmadan sufle aldığı taraf karanlıktır. 18 Mart 2022'de hem zaferimizi andık hem de muazzam bir eserin açılışına gururla şahitlik ettik. 

KÖPRÜDEN GEÇMEM DİYORSANIZ DENİZE ATLAYIN

Çanakkale bugün de geçilemez. Çanakkale'de kötü niyet dışında geçiş müsaadesini veren sadece Türk milleti olacak ve o da bu köprüden yapılacaktır. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışından rahatsız olanların kendilerini hemen ele vermeleri dikkatimizi çekmiştir. Birileri hemen nifak üretmeye başlamıştır. Bazı medya organları ve sakat zihniyet sahipleri geçiş ücretini göstererek saldırmışlardır. Diyorlar ki, bu köprü millete yeni bir masrafmış. Hedefleri tutmazsa millet ödeteceklermiş. CHP, vurgun iftirası da attı. O köprüden siz de geçeceksiniz. Bu kadar mı gözünün körleşti, gönlünüz köhneleşti? Madem diyecek iyi bir lafınız yok, susun da adam sansınlar. Köprüden geçmem diyorsanız buyurun denize atlayın. Bunların asıl hazımsızlığı Çanakkale zaferi. Kuyruk acıları var, Çanakkale'nin rövanşını almak istiyorlar ama daha önce yapamadıkları gibi asla başaramayacaklar.

TTB DERHAL KAPATILMALIDIR

İhanet edene göz yummayız. TTB isimli bölücü yapı, Türk hekimlerini temsil edemez. Doktorlarımız bizim şifamızdır. PKK'nın yanında olanlar TTB'dir. Bölücülüğün propagandasını yapan, zillete bulaşan bunlardır. Bizim TTB'ye yönelik haklı eleştirilerimiz, yönetimindeki birkaç Türkiye düşmanıdır. Onun dışında hiçbir hekimimiz bundan alınmamalıdır. TBMM'ye sunulan ve ilgili komisyona havalesi yapılan sağlık suçlarının sona erdirilmesi için yapılan kanun değişikliği teklifini ön şartsız kabul edeceğiz. Bu suçların ceza kanunundaki katalog suçlarından sayılması önemlidir. Her meslek mensubu insan onurunu incitmekten çekinmelidir.

Biz geçmişte insan onurunu ayaklar altında alanlarla mücadele ettik. 1970'li yıllarda hain bir kurşunun bedenine ispat ettiği bir arkadaşımız hastaneye hemen yetiştirildi ve müdahaleye ihtiyacı vardı. O dönem çetin yıllardı. Yaralı olarak hastaneye götürülen kardeşimiz ülkücü olduğu için acil servisteki bazı görevlilerin bu faşiste bakmayız dediği dün gibi aklımızdadır. Biz kahpe tuzakları aşarak bugünlere geldik. Hangi kitapta böyle bir şey vardır? İşte o zihniyetin bugünü TTB'dir. Cani Öcalan'la ilgili kurulan özgürlük platformunda bu birliğin başkanı var mıdır yok mudur? Türkiye'nin uluslararası mahkemelerde yargılanmasını söyleyen bu kişi değil midir? Teröristlere dostluk ve barış ödülü veren bunlar değil midir? TTB derhal kapatılmalı, bölücüler yargılanmalıdır. Milletimizin haklı beklentisi budur. Adaletin tecellisi ancak böyle sağlanır. Bu birlik, adları önündeki Türk'ü hak etmemektedir.

ZELENSKİY'Yİ PARLAMENTOLARINA ALIP ALKIŞLAYANLAR SAMİMİYETSİZ

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta Cumhurbaşkanımızın çalışmaları barış isteğini diri tutmaktadır. İki tarafa da sirayet ettirdiğimiz pozitif siyasi tutum, umut vermektedir. Putin'in ise üçüncü dünya savaşından bahsetmesi endişeleri körüklemektedir. Müzakere edilen ilk 6 maddelik taslak metnin neredeyse tamamında mutabakat sağlandığı yapılan açıklamalarla anlaşılmıştır. Türkiye ise bu süreçte aktif rol oynamıştır. Hazırlıklı ve uyanık olmak hayati önemdedir. Karşılıklı enformasyon mücadeleleri de gittikçe şiddetlenmektedir. Yaşanan trajedilere, çocukların katledilmesine son verilmelidir. Diplomasiyle her müşkül aşılabilir. Türkiye'nin çok boyutlu ve dengeli politikalarının önemi dünya tarafından da görülmektedir. Bir tarafta barış ve ateşkes çağrısı yapıp bir taraftan savaşanlara silah satan ülkelerin fırsatçılığı ortaya çıkmıştır. Hiçbir ülke Türkiye kadar iyi niyetli değildir. Bu ülkelerin devlet başkanları Cumhurbaşkanımız eşliğinde mesela İstanbul'da bir araya gelerek her şeyi çözebilir. Savaştan nem alan güç tahkimi peşindeki ülkelerin emellerini boşa çıkaracaktır. Türkiye, bu sorumluluğun icra ve ifasında sorumluluğunu göstermiştir. Ama savaşı uzatmaya çalışanlar da vardır. Zelenskiy'yi parlamentolarında ağırlayıp alkışlayanlar samimiyetsizdir. Tiyatroya gerek yok. Bunu izleyip de aldanacak kimse yoktur.

TERÖRÜ DESTEKLEYENLERLE NATO ÇATISI ALTINDAYIZ

Ukrayna'nın kendi iradelerine engel olan ABD'ye ne zaman sorulacaktır? Bu güne kadar NATO ne yaptı, ABD ne yaptı? NATO ülkeleri arasında yaptırıma uğrayan tek ülke Türkiye'dir. Diplomatik tuzaklar kuran, mücadele ettiğimiz terör örgütlerini destekleyenlerle aynı NATO çatısı altındayız. Kuzu postuna bürünmüş hiçbir ülke bize adalet dersi veremez, istikamet çizemez. Neden S-400 aldınız diyemez. Türkiye kahraman bir kuşağın eseridir. Son söz de Türk milletinindir. Dostu da biliriz, düşmanı da tanırız.

SÜLEYMAN SOYLU SOYİSMİ GİBİ SOYLUDUR

Biz bölücü hiçbir örgüte geçit vermeyiz. Geçtiğimiz hafta sonu Adana'da gerçekleşen hadiseleri dikkatle incelemek gerekir. Vakıfların nasıl olduğu, bağlı olduğu kararlar Anayasada bellidir. Kararname ile kapatılan Furkan Vakfı'nın geçmişi bellidir. Artık bardağı taşırmışlardır. Bunlarda ihlas ve iman mumla aransa da bulunamaz. Bunlara şerefli Türk polisi müdahale etmiştir. Süleyman Soylu soyismi gibi soyludur. Polis görevinin gereğini yapmış, yaptırım gücünü göstermiştir. Bu sözde vakfın kimlerim kumandası altında olduğunu herkes az çok bilmektedir. Şayet tedbir almazsak başka 15 Temmuzları yaşamamız mümkündür. Tedbir almazsak terörist başlarının sonu gelmeyecektir."